Hej! Zweedse kroonprinses Victoria duikt op in Nederland

Geen tiara's, maar powerpakken voor Victoria in Nederland.

Lees ook

Even geen tiara time voor kroonprinses Victoria: haar razendsnelle bezoek aan Nederland deze week was pure business. Inmiddels is de kroonprinses weer terug in thuisland Zweden, en blikken we terug op haar snelle tour door de Randstad.

Dag 1: Groen op de grachten

Nee, galajurken en tiara’s zaten er niet in bij dit snelle bezoek van Victoria aan ons kikkerlandje. In Amsterdam dook de prinses dinsdag al op in een frisgroene powersuit mét matchende pumps. Zelfs de groene juwelen in haar oorbellen matchten perfect met de rest van de outfit. En haar lichte handtas en witte blouse vormden daar dan weer een prachtige finishing touch bij.

victoria nederland
Amsterdamser wordt het niet! (Beeld: Brunopress)

In deze outfit zagen we Victoria onder meer de Amsterdamse grachten trotseren in een (hoe kon het ook anders) rondvaartboot. Ook bracht Victoria samen met onze eigen prins Constantijn een bezoekje aan de organisatie TechLeap, voor een presentatie over vrouwelijke entrepreneurs binnen het Nederlandse startup-landschap.

Outfitwissel

Vervolgens verscheen Victoria voor een presentatie én prijzenceremonie in het Hotel Okura in Amsterdam. Dit event stond helemaal in het teken van de Zweedse Kamer van Koophandel en richtte zich op Zweedse ondernemers in Nederland. Bijzonder: ergens mid-event deed Victoria gewoon even een outfitwissel – tja, als de celebs het doen voor hún awards-seizoen, waarom de royals niet ook?

Hoeveel koffers aan kleding Vic precies mee heeft genomen? Dat weten we niet, maar we willen in elk geval inzetten op ‘meer dan genoeg’. Bij aankomst in het Okura Hotel gaat ze gekleed in een rood-wit-blauwe jurk van het merk Gant, deelt royal fashion-site UFO No More.  Sterk staaltje flag dressing van de Zweedse kroonprinses! Later op de avond verschijnt Victoria in een groen exemplaar uit de H&M Conscious-collection, dat we haar begin vorig jaar al eens eerder hebben zien dragen.

Dag 2: Delft en Rotterdam met eco-touch

Ook dag twee van Victoria’s bezoek stond in het teken van zakelijke evenementen. Zo maakte zij ’s ochtends haar opwachting in Rotterdam, waar ze de Undersea Defence Technology Exhibition bezocht. Ook bracht de Zweedse prinses een bezoekje aan de Delftse universiteit. Hier bezocht ze het ABB E-Mobility Innovation Lab en kreeg ze een tour door het lab. Helemaal eco-verantwoord natuurlijk – en dat droeg de prinses ook uit in een subtiel accessoire.

victoria nederland

Zo droeg Victoria voor beide bezoekjes een simpel lichtgrijs powerpak van Filippa K., met daarbij opnieuw die tas die ze dinsdag ook al bij zich had voor haar rondvaart over de grachten. Op de revers van haar jasje komt toch nog wat kleur terug: daar prijkt namelijk een speldje van de Verenigde Naties, dat ter gelegenheid van de Sustainable Development Goals is uitgebracht. Een subtiele touch om aan te tonen dat de royal hier voor een belangrijk doel is.

Ook bracht de prinses een bezoek aan de residentie van de Zweedse ambassadeur in Den Haag voor het ‘Women Mean Business’-ontbijt, en dook ze opnieuw op aan boord van een boot. Dit keer kreeg ze een tour over de Rotterdamse haven van onder meer burgemeester Aboutaleb, wederom rond het thema duurzaamheid.

Verantwoord

Kortom: powerprinses Victoria heeft zich volop ingezet voor andere powervrouwen én voor duurzaamheid. Helemaal maatschappelijk verantwoord dus, zo’n flitsbezoekje aan Nederland.

Bron: Brunopress | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook