‘Hertogin Kate zal juist steeds vaker met prinses Diana vergeleken worden’

Volgens deze koningshuisexpert stapt Kate juist steeds meer in de schaduw van haar wijlen schoonmoeder.

Hoewel Kate absoluut een royal in haar eigen recht is, wordt de hertogin nog altijd vergeleken met prinses Diana. Goed, natuurlijk draagt ze daar zelf ook aan bij door zich keer op keer zoals haar wijlen schoonmoeder te kleden, maar blijft de Duchess of Cambridge dan altijd in de schaduw van Diana staan? Volgens royaltykenner Daniela Elser zullen de vergelijkingen tussen de twee dames alleen maar toenemen.

Altijd in de buurt

Heel regelmatig draagt hertogin Kate sieraden die nog van prinses Diana zijn geweest. Of ze hult zich in een japon die wel bijzonder veel lijkt op één van Diana’s eighties outfits. Voortdurende vergelijkingen tussen Kate en Diana blijven dan ook niet uit, tot enige ergernis van Elser. “Het maakt niet uit wat Kate doet, zegt of draagt, ze wordt eindeloos vergeleken met Diana“, schrijft ze in New Zealand Herald.

“Tien jaar, drie kinderen, 33 reizen naar het buitenland en een eigen Koninklijke Stichting later en Kate wordt nog altijd vergeleken met een zwartgallige regelmatigheid. Het is een spel dat Kate niet kan winnen.”

Prinses van Wales

De journalist meent dat de vergelijkingen nog vaker gemaakt zullen worden wanneer Kate de beroemde titel van haar schoonmoeder overneemt: Princess of Wales. Hoogstwaarschijnlijk gebeurt dit wanneer prins Charles de troon bestijgt en prins William als nieuwe prins van Wales wordt ingehuldigd. “Deze situatie wordt nog veel erger wanneer ze Diana’s titel krijgt en de Prinses van Wales wordt”, verwacht Elser. Hoewel hertogin Camilla de Princess of Wales-titel nu officieel mag dragen, gebruikt ze ‘m bewust niet omdat hij zo aan Diana verbonden is. Zou Kate ook bedanken voor de titel? Soms klinkt de suggestie dat ze zich, zoals nu, ‘hertogin van Cambridge’ blijft noemen om zo goed als het gaat uit de schaduw van haar schoonmoeder te stappen.

Toekomstige titel

Vorige maand kreeg Kate hoe dan ook alvast een complimentje over haar toekomstige titel. “Op een dag wordt u een geweldige Princess of Wales”, zei een van de toeschouwers die de Cambridges in Cardiff ontmoette tijdens de jubileumvieringen voor de Queen. Waarop Kate een lief antwoord klaar had. “Dat is heel aardig van u. Ik ben in goede handen”, zei de hertogin, knikkend naar hubby prins William.

Volgens royaltykenner Katie Nicholl kan Kate haar eigen invulling geven aan die nieuwe titel. “Een van de grootste successen van de hertogin is dat ze Diana’s nalatenschap juist niet probeert voort te zetten”, vertelt Nicholl aan ET Online. “Ze probeert niet om in haar voetsporen te treden, wat onmogelijk zou zijn. Wat Kate heel succesvol heeft gedaan, is haar eigen rol binnen de koninklijke familie vinden. Ze zal haar eigen stempel op die titel drukken.”

Bron: Woman & Home, Hello! Magazine, ET Online | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws