Eerste officiële portret van William en Kate samen onthuld

De Cambridges hebben een primeurtje bij hun bezoek aan Cambridgeshire!

Wills en Kate zijn vandaag voor een feestelijke dag aan evenementen neergestreken in Cambridgeshire. Hierbij doen zij onder de eerste editie aan van de Cambridgeshire County Day, én hebben ze nog een primeurtje: hun eerste officiële portret samen!

Royals in Cambridgeshire

Het is natuurlijk toepasselijk: de Cambridges in Cambridgeshire. Als onderdeel van de Jubilee-vieringen deden Wills en Kate vandaag de allereerste Cambridgeshire County Day aan. Hier lieten local businesses zich van hun beste kant zien aan het royale paar, en toonden William en Kate zich betrokken bij alle zaken die de bevolking na aan het hart gaat: van het steunen van families tot het tegengaan van dakloosheid.

Natuurlijk zijn er ook allerlei feestelijkheden, zoals optredens van lokale bands, dansgroepen, vrijwilligersorganisaties en andere gezellige zaken. Maar één moment stak er toch wel met kop en schouders bovenuit: we kregen namelijk ook de onthulling van het allereerste officiële portret van William en Kate samen!

Portret

Het hoort er een beetje bij dat je als royal continu wordt vastgelegd. Op foto’s, in beelden, en natuurlijk op doek. En vandaag was in Cambridgeshire de onthulling van een wel heel bijzonder portret: het eerste gezamenlijke schilderij van de Duke and Duchess of Cambridge!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jamie Coreth (@jrcoreth)

De schilder, Jamie Coreth, liet weten dat het een ‘extraordinary privilege’ was om het koninklijke stel vast te mogen leggen. Zo deelde hij: “Aangezien dit hun eerste gezamenlijke portret is, en helemaal omdat dit gedurende hun tijd als hertog en hertogin van Cambridge is, wilde ik dat het portret een balans tussen hun publieke en privéleven zou uitstralen.” Bovendien heeft Coreth zich naar eigen zeggen ingezet om de Cambridges zowel ‘relaxt en benaderbaar’, als ‘elegant en vol waardigheid’ te laten ogen. En nu zullen we bij Beau Monde niet doen alsof we kunst-experts zijn, maar: mission accomplished, wat ons betreft!

Stijlvol kunstwerk

We herkennen de jurk van Kate als een groen exemplaar van The Vampire’s Wife, dat zij aanhad in Dublin begin 2020. Bovendien staat Kate op het portret afgebeeld met een bijzonder accessoire: de Duchess of Cambridge’s Pearl Brooch. Deze naam heeft het extravagante parelspeldje niet te danken aan La Middleton, maar aan een verre voorganger: prinses Augusta van Hesse-Kassel. Via haar dochter, prinses Mary Adelaide, is de broche terechtgekomen bij Queen Mary, die het parelsieraad doorgaf aan kleindochter Elizabeth. En nu, in portretvorm, dus aan de húidige Duchess of Cambridge.

william kate portret
Alsof je in een spiegel kijkt: de Cambridges zijn duidelijk onder de indruk. (Beeld: Brunopress)

Ook Wills staat er relaxt bij. Strak in pak, hand in zak, en een vriendelijke blik: de prins komt al even goed uit de verf als zijn vrouw. Het portret blijft de komende drie jaar hangen in het Fitzwilliam Museum, waar het onderdeel wordt van een project om jongeren enthousiast te krijgen over kunst.

Bron: Royal Central, Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress, Instagram @jrcoreth

Laatste nieuws