Maakt het leven mooier

Haar inspiratie: Iconische glamour kapsels die nooit verloren gaan

In de wereld van haarstyling waar trends komen en gaan, zijn een aantal iconische parels die nooit verdwijnen. Van Naomi Campbell tot Meghan Markle - wij delen een dosis glamoureuze haarinspiratie om dit najaar feilloos over te nemen.

kapsels

Audrey Hepburn, Grace Kelly en Marilyn Monroe waren legendarisch. Niet alleen om hun schoonheid, ook om hun iconische haarstijlen. Of je nou wil gaan voor een bob of een volumineuze bos met krullen - wij zetten de meest glamoureuze, iconische kapsels op een rijtje.

Een nonchalante pony

Als er een haarstijl is die telkens terugkeert in het modebeeld dan is het wel de pony. Of je nou beachy waves, pijpenkrullen of een stijle bob hebt, vrijwel alles is te combineren met een nonchalante pony. Denk aan curtain bangs, de baby pony of Franse feathery bangs. Onder andere Naomi Campbell, Bella Hadid en Sophie Turner lieten met hun pony zien hoe simpel klasse kan zijn.

Naomi Campbell bij het Formule 1 wereldkampioenschap. Bron: NL Beeld.

De bob

De boblijn is niet meer weg te denken van de rode lopers en fashion weeks. Het werd niet voor niets het hotste kapsel van 2023. Deze haircut werd populair door een Amerikaanse dans, genaamd de Charleston. Vrouwen die de dans deden hadden allemaal kort haar omdat het anders in de weg zat tijdens het dansen.

Dat de bob geschikt is voor elke leeftijd bewijst Grece Ghanem meervoudig met haar iconische kapsel. Ook Jennifer Lopez, Scarlett Johansson, Emma Stone en Ashley Graham lieten hun haar al eens bobben.

Grece Ghanem bij de Litkovska lente/zomer show '23. Bron: NL Beeld.

De Pixie cut

De Pixie cut werd bekend door het beroemde model Twiggy en actrice Mia Farrow die allebei een korte coupe hadden. De moderne Pixies zijn overigens niet beperkt tot bescheiden jongensachtige coupes. Dat werd de afgelopen jaren door meerdere royals en celebs bewezen. Denk aan prinses Charlene of Anne Hathaway!

Prinses Charlene bij de Monaco GP in Montecarlo. Bron: NL Beeld.

Pin it up, girl

De Pin Up Girl look is begonnen tijdens de Tweede Wereldoorlog bij vrouwen om hun mannen aan te moedigen tijdens de strijd. De coupe bestond uit lange krullen waarbij een krul omhoog werd gerold en vastgepind aan de kant van het hoofd. De Pin Up girl was en is nog steeds een iconische look. Kijk naar Scarlett Johansson voor een Dolce and Gabbana campagne.

De messy bun

Iconisch én ironisch: dat is de messy bun wat ons betreft. Als het op beauty aankomt, vergen de meest natuurlijke looks vaak de ook meeste inspanning. Het lijkt zo simpel, maar de geliefde messy bun is maar lastig te perfectioneren. Het geheim voor deze hairdo? Even wachten met je haar wassen. Haar van de tweede (of nog beter: de derde of vierde) dag werkt het best. Meghan Markle schitterde met de haar-look en kwam daardoor in opspraak - ze verbrak destijds het royal haarprotocol met haar messy bun. Sterren zoals Victoria Beckham, Emma Stone en Blake Lively rockten de coupe op de rode loper.

Meghan Markle bij bezoek aan Cardiff Castle. Bron: NL Beeld.

Classy paardenstaart

De strakke paardenstaart is al decennialang een populaire look. Iconen als Madonna, Beyoncé en Sandra Bullock hebben deze stijl niet voor niets omarmd. De tijdloze look doet ook nog eens meer dan alleen je haren bij elkaar houden. Het kan je gezicht namelijk een subtiele lift geven waardoor je jukbeenderen extra geaccentueerd worden en je gezicht slanker lijkt.

Sandra Bullock in The Proposal. Bron: NL Beeld.

Wat voor soort haar je ook hebt: we’ve got you covered. Alle looks zijn te maken met verschillende haartypes. En dat zonder haarstyliste! Of je nou gaat voor de messy bun of een strakke bob, met deze stijlen kom jij glamoureus en trendy voor de dag.

Beauty
  • Flair, Elle, NSMBL, Harper's Bazaar, Keune, John Frieda
  • NL Beeld