Maakt het leven mooier

Glanzende lokken á la Kate: de voordelen van haarolie

Stralende lokken waar je u tegen zegt? Haarolie is the way to go. Of je nu pluizige krullen wilt temmen, droog haar wilt hydrateren of simpelweg een glanzende finish wilt toevoegen, een paar druppels haarolie kunnen nét dat verschil maken! Wij vertellen je alles wat je over dit goedje wilt weten.

Glanzende lokken á la Kate: de voordelen van haarolie

Droom jij ook van die glanzende, zachte lokken die je ziet bij royals en celebs? Je bent niet de enige. Gelukkig is er een middeltje waarmee je een stapje dichter bij de glanzende coupe van Kate Middleton komt: haarolie. Maar hoe werkt het eigenlijk? En hoe haal je er het meeste uit voor jouw haartype? Beau Monde zocht het voor je uit.

Wat doet haarolie voor je haar?

First things first: wat doet haarolie eigenlijk? Nou, haarolie geeft een beschermende en voedende boost voor je lokken. Het helpt niet alleen bij het temmen van pluizig haar, maar geeft het ook een mooie glans. Dit komt doordat de olie zich hecht aan de haarschacht, waardoor het haar niet alleen beter gevoed wordt, maar ook beschermd is tegen invloeden van buitenaf zoals hitte van stylingtools, vocht en luchtvervuiling. Het resultaat? Zachtere, gladdere en gezondere lokken.

Hoe gebruik je haarolie?

Timing is belangrijk! Haarolie kun je het beste aanbrengen op vochtig haar, vlak na het wassen. Dit zorgt ervoor dat de olie beter in het haar dringt en zich hecht aan de haarschacht. Zo blijft je haar vocht vasthouden en wordt het minder pluizig. Maar ook als je haar al droog is, kun je nog steeds haarolie in je lokken aanbrengen.

Pro tip: Breng niet teveel haarolie aan, een paar druppels zijn vaak al voldoende. Begin bij de haarpunten en werk langzaam naar boven toe. Zo voorkom je dat je haar er vettig uitziet en blijft het glanzend, zonder verzwaard te worden.

Welke olie past bij jouw haartype?

Niet elke haarolie is geschikt voor iedereen. Welke olie het beste voor jou werkt, hangt af van jouw haartype.

Droog en beschadigd haar: Arganolie is een absolute must-have. Dit vloeibare goedje zit vol met voedende stoffen zoals vitamine E, linolzuur en antioxidanten die het haar hydrateren en versterken. Het helpt ook gespleten haarpunten te herstellen en te voorkomen.

Dik en krullend haar: Olijfolie is the way to go! Dit rijke ingrediënt zorgt ervoor dat jouw dikke of krullende lokken de juiste hoeveelheid hydratatie krijgen. Het verzacht, maakt glad en biedt langdurige bescherming tegen uitdroging.

Fijn en vet haar: Tea tree olie is een lichte, verfrissende optie die de hoofdhuid balanceert zonder het haar te verzwaren. Het kan ook helpen bij het verminderen van irritaties en roos, terwijl het de lokken toch glanzend maakt.

Is haarolie noodzakelijk?

Haarolie is geen wondermiddel, maar wel een krachtige toevoeging aan je haarroutine. Zeker als je regelmatig stylingtools gebruikt, last hebt van droog haar of je lokken net dat beetje extra wil geven. Door de olie een of twee keer per week aan te brengen, kun je je haar een mooie glans en verzorging geven, zonder dat het vettig wordt.

En vergeet niet: naast haarolie blijft voldoende hydratatie en hittebescherming onmisbaar voor de gezondheid van je lokken. Haarolie is een aanvulling, geen vervanging van andere haarverzorgingsproducten.

Beauty
  • Healthline, Beau Monde archief
  • NL Beeld