Maakt het leven mooier

Mini-me: hoe prinses Charlotte en Kate hun outfits op elkaar afstemmen

Prinses Kate is voor velen natuurlijk een waar stijlicoon. Maar hetzelfde kunnen we inmiddels eigenlijk ook wel stellen over dochter Charlotte. De twee komen altijd piekfijn voor de dag, en kiezen zelfs regelmatig voor matchende outfits. Zo moeder, zo dochter!

Mini-me: hoe prinses Charlotte en Kate hun outfits op elkaar afstemmen

Charlotte mag dan nog jong zijn, maar ze gaat met de dag meer op haar moeder lijken: haar blikken, maniertjes... en natuurlijk haar kledingstijl! Het moeder-dochter duo geeft regelmatig acte de présence in outfits die perfect op elkaar zijn afgestemd. Wij zetten onze favoriete match-momenten op een rijtje.

Trooping the Colour 2024

Prinses Catherine verraste ons in juni van dit jaar nog met haar aanwezigheid bij Trooping the Colour. En daar viel meteen iets op: de prinses en haar dochter waren perfect op elkaar afgestemd! Beide dames kozen voor een sailor-inspired outfit, maar dan net in omgekeerde kleuren. Geheel bijpassend, maar toch uniek: zo zien we het graag.

Kate en Charlotte gingen beiden voor een nautische look bij Trooping the Colour (Beeld: NL Beeld)

Fun fact: het nautische kledingthema is een traditie in de geschiedenis van de Royal Family. Al sinds de regeerperiode van Koningin Victoria (1837 tot 1901) dragen koninklijke kinderen regelmatig outfits die een vleugje 'matroos' weerspiegelen. Zelfs prins William werd voor Trooping the Colour in 1985 in een matrozenpakje gehesen:

De voltallige royal family op het balkon voor Trooping the Colour in 1985, met vooraan een piepjonge prins William. (Beeld: NL Beeld)

Kroning van Charles in 2023

Niet alleen hun kleding, ook hun accessoires stemmen de twee prinsessen op elkaar af. Het meest iconische voorbeeld hiervan is uiteraard de kroning van Charles III en Camilla, waarbij Kate en haar dochter een vergelijkbare bladerenkrans in hun haar droegen.

Van hun jurk tot aan hun accessoires: moeder en dochter zijn perfect gematcht (Beeld: NL Beeld)

Als je goed kijkt, zie je dat ook hun jurken op elkaar afgestemd zijn. Onder haar traditionele mantel van de Koninklijke Orde van Victoria draagt Kate namelijk een Alexander McQueen japon in ivoorkleur - dezelfde kleur én designer als de jurk van Lottie!

Christmas Carols 2022

Ook het zingen van kerstliederen doen de prinsessen geheel in stijl. Bij de traditionele Christmas Carol-dienst van 2022 droegen beide royal ladies een chique mantel in een bordeauxrode kleur. De jas van Kate is afkomstig van Eponine, en voor haar dochter koos ze een matchend exemplaar uit de collectie van Trotters.

Catherine en Charlotte vieren kerst geheel in stijl (Beeld: NL Beeld)

Enne, een look is natuurlijk niet af zonder bijpassende accessoires. Waar Kate het kleurtje laat terugkomen in haar pumps, draagt ook Charlotte nog een subtiele rode accessoire: het schattige strikje in haar haar!

Begrafenis van koningin Elizabeth in 2022

Bij een koninklijke begrafenis hoort een officiële dresscode. Dames dragen een zwarte jurk of mantel tot knielengte, gecombineerd met een zwarte hoed. Niet zo gek dus, dat Kate en Charlotte bij de begrafenis van koningin Elizabeth op elkaar afgestemd waren. Toch is er nog iets bijzonders met hun outfits aan de hand: net als de mantel van haar moeder, heeft het jasje van Charlotte drie plooien aan de achterkant. Het zit hem allemaal in de details!

Begrafenis van koningin Elizabeth in 2022 (Beeld: NL Beeld)

Paaszondag 2022

Tijdens de Paasdienst van 2022 waren Lottie en Kate weer naadloos op elkaar afgestemd. Hoewel ze niet exact dezelfde outfits droegen, wisten ze wel allebei in hetzelfde kleurenpalet te shoppen.

Kate draagt een manteljurk van Emilia Wickstead, en Charlotte een bloemig jurkje van Rachel Riley (Beeld: NL Beeld) 
Leuk detail: waar Kate een haarband met strikdetail draagt, heeft ook Lottie een klein blauw strikje in haar haren zitten (Beeld: NL Beeld)

Kerst 2019

We zijn er dol op wanneer Catherine en Charlotte matchen. Tijdens de kerstdienst in 2019 droeg Kate een grijze manteljurk gecombineerd met smaragdgroene accessoires. En het bleef niet bij haar hoedje, clutch en pumps; ook dochtertje Charlotte was met haar smaragdgroene jasje de perfecte aanvulling op haar look. Opnieuw een sterk staaltje coordinated dressing!

Prinses Charlotte aan de hand bij mama Kate in 2019 (Beeld: NL Beeld)

Staatsbezoek aan Berlijn in 2017

De eerdergenoemde Paaszondag van 2022 was niet de eerste keer dat moeder en dochter in stralend blauw verschenen. Ook tijdens hun bezoek aan Duitsland zocht Kate voor haar dochtertje een bijpassend blauw jurkje én strikje uit. Hartstikke schattig, non?

Prinses Kate en Charlotte in 2017 op het vliegveld van Berlijn (Beeld: NL Beeld)
Het hele gezinnetje was perfect op elkaar afgestemd (Beeld: NL Beeld)

Kate en Lottie waren overigens niet de enigen die voor een matchy-matchy lookje gingen: zelfs prins William en George hadden naar de blauwe dresscode geluisterd.

Barbieroze in 2017

In 2023 ging de Barbiecore modetrend he-le-maal viral. Maar Catherine en Charlotte liepen al ver op de trends vooruit! Bij Trooping the Colour van 2017 kozen beide prinsessen voor een zuurstokroze ensemble. Zoeter dan zoet!

De royal ladies in Barbieroze tijdens Trooping the Colour 2017 (Beeld: NL Beeld)

Matchende prinsessen

Wij hopen in de toekomst nog veel meer van deze stijlvolle 'twin-momentjes' tussen de koninklijke dames mogen zien. Al wordt Charlotte inmiddels natuurlijk wel een echte tiener, die steeds meer een eigen stijl ontwikkelt. Blijft ze haar moeders modegevoel volgen, of gaat ze toch meer haar eigen weg inslaan? Wij zijn benieuwd!

Royalty
  • NL Beeld