Maakt het leven mooier

Zien: prinses Kate samen met Charlotte terug op Wimbledon

Tot onze grote vreugde maakte de prinses dan tóch haar stralende opwachting bij het tennistoernooi!

Terwijl Wimbledon fans in spanning afwachtten wie er dit jaar met de winst vandoor zou gaan, was er één vraag die ons stiekem nog meer bezighield: zou Kate nou wel of niet ten tonele verschijnen? Maar die vraag is eindelijk beantwoord, want de prinses gaf vanmiddag dan toch echt acte de présence bij het prestigieuze tennistoernooi - en deed dat uiteraard geheel in stijl.

Wimbledon

De Waleses zijn een sportief gezin, en een liefde voor de tennissport hoort daarbij. Catherine is dan ook niet voor niets sinds 2016 beschermvrouwe van de All England Lawn Tennis and Croquet Club, de legendarische locatie waar Wimbledon jaarlijks wordt gehouden. Hierbij is het vaste prik dat de hoogheid ook enkele wedstrijden bijwoont. Soms alleen, soms met haar zus, soms met manlief aan haar zijde, en vorig jaar ook met prins George en prinses Charlotte.

Daarnaast is de prinses traditiegetrouw verantwoordelijk voor het overhandigen van de trofeeën aan de grote winnaars van de finale. Maar of ze dat dit jaar ook zou gaan doen, was lange tijd de vraag. Eerder maakte de prinses immers het verschrikkelijke nieuws bekend dat er een vorm van kanker bij haar was vastgesteld, en daarom is zij - op een korte verschijning bij Trooping the Colour na - al even buiten de spotlights gebleven.

Prinses Kate

Gistermiddag vond de vrouwenfinale van Wimbledon plaats. En hoewel Kate normaal gesproken degene is die deze trofee overhandigt, werd deze taak dit keer overgedragen aan Wimbledon-voorzitster Debbie Jevans.

Even waren we bang dat ze het toernooi dit jaar helemaal zou moeten missen - maar, tot ons grote genoegen maakte de prinses van Wales vandaag dan tóch haar opwachting bij de grote men's final van Wimbledon 2024! Samen met dochter Charlotte én zus Pippa was Kate aanwezig in de Royal Box om de tennissers met volle overgave aan te moedigen.

Embed from Getty Images

Zoals we van Kate gewend zijn, koos zij voor deze gelegenheid weer voor een stralende outfit. De prinses droeg een paarse jurk - één van de officiële kleuren van Wimbledon - van het merk Safiyaa. De roze gebloemde jurk van zus Pippa is overigens afkomstig van Beulah London. Zij droeg deze eerder al op de bruiloft van broer James Middleton.

Traditiegetrouw mocht Kate aan het einde van de match de trofee overhandigen aan de grote winnaar, Carlos Alcaraz.

Embed from Getty Images

Eén ding is duidelijk: ze straalt! En we moeten eerlijk toegeven, die glimlach hebben we de afgelopen tijd toch stiekem wel een beetje gemist.

Embed from Getty Images

Waar is William?

Mocht je nou de Royal Box zitten af te speuren op zoek naar prins William, dan kunnen we je nu alvast teleurstellen: hij is er vandaag namelijk niet bij. Niet omdat hij er geen zin in had, maar omdat er een ander belangrijk event op de planning staat: de finale van het Europees Kampioenschap voetbal 2024! Wills zit op dit moment in Berlijn, waar hij vanavond de grote match tussen Spanje en Engeland zal bijwonen. Of prinsje George dan misschien aan zíjn zijde zal verschijnen? Wij zijn benieuwd!

Bron: People, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld, Getty Images