Plan B voor Wimbledon: wie moet Kate vervangen?

Deze royal zou Kate kunnen vervangen bij Wimbledon.

Wimbledon is weer in volle gang, en dusver is prinses Kate nog niet gespot op het tennistoernooi. Al sinds 2016 is ons geliefde Kate traditiegetrouw de beschermvrouwe en heeft zij de eer om de winnaar van het toernooi de Wimbledon-trofee te overhandigen. Nu zij al meerdere koninklijke evenementen heeft overgeslagen, omwille van haar gezondheid, vrezen de fans dat Kate er niet bij kan zijn dit jaar. Wimbledon zou ondertussen aan een noodplan werken, voor het geval de Princess of Wales niet in staat is om de winnaar te feliciteren.

Beschermvrouwe

De uiterst sportieve prinses Kate is zelf regelmatig op de tennisbaan te vinden. Zelfs hubby prins William weet ze het heet onder de zolen te maken op de tennisbaan. Die liefde voor de tennissport heeft er ook voor gezorgd dat Catherine al sinds 2016 beschermvrouwe is van de All England Lawn Tennis and Croquet Club, de legendarische locatie waar het toernooi jaarlijks wordt gehouden. Hierbij is het vaste prik dat de hoogheid ook enkele wedstrijden bijwoont, maar dat is tot op heden niet gebeurd. Zij heeft dit jaar slechts één keer in het openbaar opgetreden bij Trooping the Colour, sinds de onthulling over haar behandelingen voor kanker.

Hoewel er vanuit het Britse hof dus noch een bevestiging noch een ontkenning zijn geweest, laat de Wimbledon-organisatie weten de prinses met open armen te zullen ontvangen. Voorzitster van de vereniging, Debbie Jevans, legt in gesprek met Telegraph Sport uit dat zij er alles aan doen om met de prinses mee te denken.

“We houden hoop dat de Prinses van Wales in staat zal zijn de trofeeën uit te reiken als beschermvrouwe van de Club, maar haar gezondheid en herstel hebben de prioriteit. We weten niet wat we niet weten. Alles wat we gezegd hebben, is dat we met haar meewerken en haar zoveel mogelijk flexibiliteit geven.”

Noodplan

De Telegraph schrijft nu dat dat de organisatie Birgitte, de hertogin van Gloucester, als plan B op het oog heeft voor de grote uitreiking. “De All England Club heeft een sterke band met de koninklijke familie, met tien royals die de trofeeën hebben uitgereikt sinds Prins George (later Koning George V) in 1907 de eerste voorzitter van de club werd. Het is bekend dat tijdens informele besprekingen de Hertogin van Gloucester naar voren is gekomen als een potentiële vervanger”, zo wordt er geclaimd.

De Duchess of Gloucester is groot tennisfan en zou met plezier de koninklijke traditie in stand houden. We houden goede hoop dat prinses Kate zich dit weekend fit genoeg voelt voor de grote prijsuitreiking. We wachten de opkomst van Kate af, maar we begrijpen goed dat de prinses haar gezondheid op de eerste plaats zet. Wij blijven duimen!

Bron: Telegraph | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws