Stralende prinses Kate verschijnt naast familie tijdens Trooping the Colour

De prinses van Wales maakte haar langverwachte terugkeer in de spotlights!

Vandaag was het weer tijd voor Trooping the Colour, de jaarlijkse militaire ceremonie om de officiële verjaardag van de Britse vorst te vieren. Hierbij is éigenlijk koning Charles natuurlijk het stralend middelpunt, maar niemand zal ontkennen dat prinses Kate met haar aanwezigheid simpelweg de show stal.

Terugkeer in het openbaar

Hoewel er al enige tijd geruchten gingen dat de Princess of Wales vandaag de ceremonie zou bijwonen, verraste ze gisteravond door het nieuws zelf officieel te bevestigen in een bijzonder openhartig bericht op sociale media.

En vandaag was het dan eindelijk zover: voor het eerst in bijna zes maanden tijd was Kate aanwezig bij een koninklijk evenement!

Trooping the Colour

Zoals gewoonlijk was Trooping the Colour vandaag een grote aaneenschakeling van militaire pomp and circumstance. Er werd gemarcheerd, er werd gesalueerd, en er werden allerhande marsliederen gespeeld.

Deze ceremonie werd weer bijgewoond door verschillende leden van de Britse koninklijke familie. Zo waren uiteraard koning Charles en koningin Camilla van de partij…

Trooping the Colour
Beeld: NL Beeld

…Spendeerden prins William, prinses Anne en prins Edward de ceremonie in ’t zadel…

Prins William, prins Edward en prinses Anne tijdens Trooping the Colour 2024.
Beeld: NL Beeld

…Reed prinses Catherine met haar kroost in een rijtuig…

trooping the coour
Beeld: NL Beeld
trooping the colour
Beeld: NL Beeld

…En werd hertogin Sophie in haar rijtuig vergezeld door zowel haar dochter, Lady Louise Windsor, als de hertog van Kent.

trooping the colour sophie
Beeld: NL Beeld

Stralend in de regen

Hoewel het zonnetje zich gedurende de ceremonie heel af en toe liet zien, gingen de feestelijkheden grotendeels gepaard met een hoop regen. Gelukkig straalden de royals vandaag op hun meest vorstelijk!

Een lachende prinses Kate in een koets tijdens Trooping the Colour 2024.
Beeld: NL Beled

Zo was die gigantische glimlach van de duidelijk dolgelukkige prinses bijna niet van haar gezicht te krijgen.

trooping the colour kate louis
Beeld: NL Beeld

Ook deelde zij verschillende zoete momenten met zoontje Louis aan haar zijde. Hoe lief is het bovenstaande kiekje?

trooping the colour kate george charlotte louis
Beeld: NL Beeld

Voor de gelegenheid ging de prinses van Wales gekleed in subtiel contrasterende outfits met haar kinderen. Zo droeg Kate een witte japon met donkere accenten, en droegen George, Charlotte en Louis op hun beurt donkerblauwe outfits met lichte accenten.

Naar verluidt is de witte japon van de prinses een exemplaar van Jenny Packham dat zij vorig jaar ook al een paar keer droeg – zij het met enkele aanpassingen. Zo is het lichte accent in de taille nieuw, en had de japon eerder ook geen strikje aan de halsboord. Kates imposante hoed is daarbij een nieuw exemplaar van ontwerper Philip Treacy.

Sophie, de hertogin van Edinburgh, ging op haar beurt gekleed in een zachtgele outfit van Beulah London, met een hoed door Jane Taylor. Dochter Louise droeg een fleurige Suzannah London-japon met een hoed die zij geleend had uit moeders kledingkast, eveneens van de hand van Jane Taylor.

Koningin Camilla droeg op haar beurt een lichtgroene japon en jas van Anna Valentine. Ook zij koos vandaag voor een nieuw hoofddeksel van Philip Treacy.

Moment suprême

Uiteraard werd het evenement afgesloten met een traditionele flypast door de Britse luchtmacht en een balkonmoment met alle aanwezige royals.

trooping the colour
Beeld: NL Beeld

Na alle spanning die de royal family de afgelopen maanden heeft moeten doorstaan, kunnen zij nu tevreden terugblikken op deze dag. Hopelijk kunnen zowel koning Charles als prinses Catherine de komende dagen weer even bijkomen van het drukke programma!

Bron: Nouveau, Hello! Magazine, UFO No more, Instagram @royalfashionpolice | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws