Prinses Kate deelt fantastisch nieuws in emotioneel bericht

De prinses laat voor het eerst in maanden weer van zich horen.

Prinses Kate heeft, na de verschrikkelijke onthulling dat er een vorm van kanker bij haar is vastgesteld, haar rust en ruimte gepakt. Lange tijd was het onzeker wanneer en hoe zij weer te zien zou zijn bij koninklijke aangelegenheden. Inmiddels is er meer duidelijk, met dank aan Catherine herself!

Afwezig

Sinds haar kankerdiagnose is Kate nauwelijks in het openbaar gespot. Ook projecten die in haar naam doorgang vonden, moesten niet gezien worden als teken dat de Princess of Wales haar taken weer oppakte, zo deelde Kensington Palace onlangs nog. Maar nu heeft de prinses voor het eerst sinds haar videoboodschap weer van zich laten horen.

Emotioneel bericht

Via hun officiële Instagram-account deelden de Prince and Princess of Wales een prachtige nieuwe foto van de prinses, die dit jaar gemaakt is door fotograaf Matt Porteous.

“Ik ben omver geblazen door alle lieve steunbetuigingen en aanmoedigingen over de afgelopen maanden”, zo begint Kate haar bericht. “Het heeft echt een wereld van verschil gemaakt voor William en mij, en ons door de zwaardere periodes geholpen.”

Hoewel er ‘goede vooruitgang’ zit in haar behandeling, schrijft Kate dat er altijd ‘goede dagen en slechte dagen’ zijn. “Op die slechte dagen voel je je zwak, moe, en moet je toegeven aan je lichaam dat rust nodig heeft”, deelt ze in het ongekend openhartige bericht.

Goed nieuws

Hoewel Kates behandeling de komende maanden nog zal voortduren, schrijft ze dat het haar veel plezier brengt om zich bezig te houden met het schoolleven van haar kroost, en kleine beetjes werk vanuit huis.

Maar wat blijkt? Ze staat tevens te popelen om weer in het openbaar te verschijnen!

“Ik kijk ernaar uit om The King’s Birthday Parade dit weekend bij te wonen met mijn familie, en hoop me over de zomer bij enkele andere publieke verschijningen te kunnen voegen, maar ik weet net zo goed dat ik nog niet out of the woods ben”, verklapt de prinses.

En dat betekent dus dat la Middleton mórgen al haar eerste openbare verschijning van dit jaar zal maken!

Geduld

Verder schrijft Kate in haar bericht: “Ik leer geduldig te zijn, zeker qua onzekerheid. Iedere dag nemen zoals-ie komt, luisteren naar mijn lichaam, en mezelf toelaten om deze broodnodige tijd te nemen om te genezen.”

Haar verhaal sluit ze af met de woorden: “Dank voor jullie voortdurende begrip, en voor iedereen die zo dapper hun verhalen met mij deelden.”

Ze ondertekent het bericht simpelweg met haar initiaal ‘C’.

Dat de prinses zich zo kwetsbaar op durft te stellen is natuurlijk ontzettend bewonderenswaardig. Hopelijk kan zij morgen een beetje genieten van de grote feestdag!

Bron: Instagram @princeandprincessofwales | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws