Zien: onze favoriete Wimbledon-outfits van Kate door de jaren heen

Een deel van de allure van Wimbledon is dat je een hele reeks beroemde gezichten kunt spotten, met Kate als absoluut hoogtepunt.

In de loop der jaren heeft de exclusieve donkergroene tribune van Wimbledon, genaamd de ‘Royal Box’, gefungeerd als speelveld voor een hele hoop bekende sterren en royals. Een absolute favoriet? Kate Middleton! Haar outfits maken aan de lopende band furore en zij scoort hiermee elke match opnieuw punten.

Tennisfanaat

Kate is een gepassioneerde fan van de sport, en woonde slechts enkele weken na haar huwelijk met prins William in april 2011 haar eerste Wimbledon bij als lid van de koninklijke familie. De prinses is sindsdien bijna elk jaar aanwezig geweest, en wijlen Queen Elizabeth gaf in 2016 zelfs haar beschermheerschap na 64 jaar aan haar over.

Inmiddels hebben Kates jaarlijkse optredens op de kampioenschappen van Wimbledon fans nu al meer dan een decennium een hoogtepunt op de koninklijke modekalender opgeleverd. We zetten een paar van onze favorieten voor je op een rij!

2019

NL Beeld / Proshots

Toen ze in 2019 een Wimbledon-beker uit mocht reiken, verscheen Kate in een klassieke fit-and-flare jurk met geplooide schouderdetails, ontworpen door Emilia Wickstead. De royal deed met deze look heel wat hoofden draaien – waaronder die van Roger Federer.

2014

NL Beeld / Avalon

Na het niet bijwonen van de Wimbledon-kampioenschappen in 2013 vanwege haar zwangerschap, keerde Kate in 2014, gekleed in een prachtig wit ensemble, terug naar het tennisveld. Bij deze wedstrijd waar ze samen met manlief bij aanwezig was, droeg de prinses een witte jurk met uitgesneden details van het merk Zimmermann. Plaatje.

2021

NL Beeld / PA Images

In 2021 overhandigde Kate de kampioenstrofee aan Novak Djokovic. Voor het evenement droeg de prinses een delicate roze jurk met kwartmouwtjes en een taille-riem, ontworpen door het in Londense merk Beulah.

2022

NL Beeld / Abaca Press

Tijdens haar meest recente Wimbledon optreden in 2022 droeg Kate een opvallende gele japon van Roksanda London waarmee ze meteen opviel tussen de menigte toeschouwers. De prinses droeg de jurk, met asymmetrisch detail en schoudervulling, voor het eerst tijdens een koninklijke rondreis door de Caraïben eerder dat jaar.

Met het toernooi dit jaar weer in aantocht, kunnen wij onze nieuwsgierigheid nog nauwelijks bedwingen. En dat heeft niet zozeer te maken de sport, maar waarmee Kate op de proppen komt!

Bron: Hello! Magazine, Newsweek | Beeld: NL Beeld/ Brunopress

 

 

Laatste nieuws