Prinses Amalia viert haar achttiende verjaardag gewoon opnieuw

Dit weekend vindt haar grote zomerfeest plaats.

Prinses Amalia viert komend weekend voor de tweede keer haar achttiende verjaardag, precies zoals ze altijd al wilde.

Als je je achttiende verjaardag klein moet houden vanwege corona – al bleek dat in het geval van de prinses een beetje anders te liggen – dan zit er niets anders op dan gewoon nóg een feestje te houden. Helemaal niet erg natuurlijk!

Altijd al de bedoeling

“We moeten gewoon even stilstaan bij het feit dat Amalia achttien is geworden”, vertelde koningin Máxima aan Vorsten tijdens het persgesprek na hun staatsbezoek aan Oostenrijk. Verder wilde het koningspaar niet zoveel kwijt over de invulling van het feest.

“Ze heeft eigenlijk vanaf haar tiende altijd gezegd: als ik achttien word, wil ik voor het eerst een feest in de zomer geven”, vertelde koning Willem-Alexander. “Dat was altijd al de bedoeling, om in de zomer een feest te geven. Ze had het zo gehad met twee dagen na Sinterklaas jarig zijn”, zegt hij lachend. Dat begrijpen we maar al te goed.

Ophef

Amalia werd in december achttien en vierde dus toen ook al haar verjaardag voor een ‘select’ groepje mensen. Hoewel de royals de nodige voorzorgsmaatregelen hadden genomen – het feest buiten houden, alle genodigden een zelftest laten doen – was het vooral het aantal gasten dat tot ophef leidde. Het advies van het kabinet was toen om niet meer dan vier personen thuis te ontvangen, en op het verjaardagsfeest van Amalia in het park achter Paleis Huis ten Bosch zouden 21 gasten zijn geweest.

Zonnige verjaardag

We gunnen de Prinses van Oranje natuurlijk een knallende verjaardagsfuif, maar helemaal in lijn met de koninklijke voorbeeldfunctie was het niet, gaf ook de koning schoorvoetend toe: “Bij nader inzien was het niet goed om dit zo te organiseren in het eigen park.” Gelukkig hoeft Amalia daar deze keer geen rekening meer mee te houden en kan ze een spetterend feestje geven, in de zon.

Bron: Vorsten | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws