Koning Harald van Noorwegen naar het ziekenhuis

'Zijn toestand is stabiel.'

Slecht nieuws uit Noorwegen. Koning Harald ligt namelijk in het ziekenhuis na het ontwikkelen van een koorts. Het koninklijke Hof komt met een korte verklaring. 

Koorts en infectie

“Zijne Majesteit de Koning is vandaag opgenomen in het Academische Ziekenhuis van Oslo voor onderzoek naar koorts”, liet het Hof gisteren weten. Gelukkig is er voorlopig geen reden tot paniek, want het gaat al wat beter met koning Harald. “Zijn toestand is stabiel”, aldus het Koninklijke Hof.

Vanmiddag gaf het Hof iéts meer duidelijkheid. Zo deelden ze dat de Noorse koning last heeft van een nare infectie. Hiervoor krijgt hij antibiotica toegediend via een infuus. Ook blijft Harald de komende paar dagen nog even in het ziekenhuis.

Beterschap

Inmiddels heeft de Noorse premier via Twitter de koning beterschap gewenst. “Beterschapswensen aan Zijne Majesteit Koning Harald, dat hij snel moge herstellen en snel weer terug normaal is.”

Zeilwedstrijd

De koning van Noorwegen is vorige week nog gespot tijdens een zeilwedstrijd, waar hij aan boord van ‘Sira’ het WK van 8 meter heeft gevaren in Genève. Na negen voltooide dagen op het meer van Genève, tussen Zwitserland en Frankrijk, eindigde de Koning en zijn bemanning op de tiende plaats. Dat waren vast zware dagen voor de koning, die in februari 85 is geworden. De koning zit sinds 1991 op de troon.

De zomervakantie is ook in Noorwegen in volle gang, en staat er verder weinig op de planning voor de Noorse royals. We hopen dat koning Harald zich snel beter voelt, zodat hij weer van zijn vrije zomer kan genieten!

Bron: Royal Central | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws