Awh: prinsje Louis troost moeder Kate

'Ik was heel verdrietig toen ik het nieuws hoorde', vertelt de prinses van Wales.

Prinses Kate was begrijpelijkerwijs behoorlijk aangedaan door het overlijden van de Queen afgelopen donderdag. De eerste persoon die haar kwam troosten? Dat was haar 4-jarige zoontje Louis, zo vertelt ze aan het publiek bij Windsor.

Met de kinderen

Terwijl een groot deel van de Royal Family zich op 8 september naar Schotland haastte om bij de Queen te zijn, bleef Kate Middleton achter in Windsor om de kinderen van school te halen. Haar drie koters hadden namelijk net hun eerste schooldag op hun nieuwe school op de dag dat Elizabeth overleed. Zaterdagmiddag vertelde prinses Kate aan het publiek dat zich rondom Windsor Castle had verzameld dat ze erg veel steun van haar kinderen heeft gekregen.

Troostende woorden

“Ze zijn allemaal fantastisch geweest”, vertelt Kate over prins George, prinses Charlotte en prins Louis. “Ik was heel verdrietig toen ik het nieuws hoorde en Louis zei: ‘Geen zorgen mummy, want ze is nu bij great-grandpa.” De prinses was er erg door ontroerd. “Kinderen weten precies wat nodig is. Aangezien hij nog maar vier jaar oud is, dat is zo speciaal…Ze zijn heel bijzonder.”

De hertog en hertogin van Sussex en de prins en prinses van Wales bij Windsor, zaterdag 10 september. Beeld: BrunoPress

Herinneringen met Gan-Gan

George, Charlotte en Louis waren zelf dol op hun overgrootmoeder, die ze liefkozend Gan Gan noemden, een verbastering van great-grandma. Prins William liet in een statement weten dat hij blij is dat zijn drie kinderen nog zoveel herinneringen met zijn oma hebben kunnen maken.

“Ik heb een grootmoeder verloren. Hoewel ik haar verlies betreur, voel ik me ook ongelooflijk dankbaar. Ik heb tot in mijn vijfde decennium van haar wijsheid en geruststelling kunnen profiteren. Mijn vrouw is twintig jaar lang door haar geleid en gesteund. Mijn drie kinderen hebben vakanties met haar mogen doorbrengen en herinneringen gemaakt die hun hele leven zullen blijven. Ze was aan mijn zijde op mijn gelukkigste momenten. En ze was aan mijn zijde tijdens de droevigste dagen van mijn leven. Ik wist dat deze dag zou komen, maar het zal even duren voordat de realiteit van leven zonder Grannie echt als de werkelijkheid zal voelen.”

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws