Koningin Rania van Jordanië gaat voor Parisian chic in Frankrijk

Flaneren in Frankrijk? Rania showt ons hoe je dat doet.

De Fransen hebben er ooit best wel een puntje van gemaakt dat zij geen koningshuis meer wilden hebben. En dat betekent dat bij officiële bezoeken aan het land geen royals klaarstaan om hun collega’s van overseas te ontvangen, maar de op dat moment zittende president. Deze week brachten de Jordaniërs een bezoekje aan Frankrijk – geen tiara’s en glam van de bovenste plank, maar wél Rania in klassiek, Parisian chic.

Officieel bezoekje

Koning Abdullah, koningin Rania en kroonprins Hussein streken deze week neer in sunny Parijs. Waar wij inmiddels weer met regenjassen en paraplu’s mogen rondlopen, zomert Frankrijk nog even lekker na. En dat betekent dat we bij het bezoek geen zware mantels en donkere herfstkleuren te zien kregen. Welnee: vooral van Queen Rania’s outfit krijgen we spontaan zin in de lente. Dat die hier voorlopig ver te zoeken blijft, negeren we even.

rania frankrijk
Kroonprins Hussein, koningin Rania, Koning Abdullah, President Macron, en Brigitte Macron. (Beeld: Brunopress)

Amerikaanse designer

Waar we vaak met royals zien dat zij (helemaal noblesse oblige) kiezen voor een eco-friendly jurk, een gerecylede outfit, een outfit die matcht met de vlag van het land waar zij te gast zijn, of een designer die uit dat land afkomstig is, is daar geen sprake van bij Queen Rania. Zij gaat voor een gloednieuw kleedje van de Amerikaanse designer Brandon Maxwell in luchtig lichtblauw, waar wij een sterk staaltje closet envy van krijgen.

rania frankrijk
De Nicole Dress. (Beeld: Brandon Maxwell)

Overigens gaat Rania wel voor een kleine aanpassing aan de klassieke jurk. De cut-out onder de buste is namelijk verdwenen, waardoor het risico op wardrobe malfunctions net even iets kleiner is. Wij zijn hoe dan ook fan.

Style blog Queen Rania Style weet te melden dat ook haar Fendi-tas een nieuw exemplaar is. Combineer dat met een stel klassieke Jimmy Choo pumps et voilà: je bent klaar om te flaneren op het Parijse terras.

Serieuze zaken

Of tja, terras? Daar was geen sprake van. Het bezoek was namelijk één en al business. Het Franse persbureau AFP meldt namelijk dat hun bezoek in het teken stond van ‘een nieuw hoofdstuk in hun strategische samenwerking’.

De koning, kroonprins, en Franse president gingen onder andere rond de tafel met hun minister-president, de stafchef van de koning, en de Jordaanse ambassadeur in Frankrijk, schrijft Arab News. Wellicht kon Rania in de tussentijd dus tóch nog flaneren onder de Franse zonnestralen meepikken – als niet op het terras, dan vanuit de tuinen bij het Palais d’Elysee.

Bron: Paris Match, Queen Rania Style, Arab News | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws