Dit zijn de voordelen van yoga voor je portemonnee!

Op deze manieren draagt yoga bij aan jouw gezondheid!

Je lichaam gezond houden kan op verschillende manieren. Maar wist je dat yoga ook een goede manier om goed voor je lichaam te zorgen? Door yoga houd je je lichaam niet alleen soepel, maar het helpt ook om stress te verminderen. 

Goede routine

Al eerder schreven wij over effect van 10 minuten yoga per dag, waarbij het duidelijk werd dat een goede routine misschien wel belangrijker is dan een potje zweten. Daarnaast is het beoefenen van yoga goed voor je immuunsysteem. Door je lichaam gezond te houden, voorkom je een hoop kosten voor behandelingen of medicijnen. Maar, op welke manieren draagt yoga nou bij aan jouw gezondheid?

Stress verminderen met yoga

Met behulp van yoga verminder je het stressniveau in jouw lichaam. Veel stress verhoogt je bloeddruk, hartritme en het stresshormoon cortisol. Aanhoudende stress kan vervelende gevolgen hebben. Denk bijvoorbeeld aan een burn-out, waarbij het herstel maanden of zelfs jaren kan duren. En niet eens alle behandelingen voor een burn-out worden vergoed door de zorgverzekering! Met een aanvullende zorgverzekering worden bijvoorbeeld alternatieve geneeswijzen deels vergoed, maar niet helemaal.

Daarom is het belangrijk om elk jaar zorgverzekeringen vergelijken op je to-do-list te zetten. En gelukkig verlaag je je stresshormoon dus met het behulp van yoga. Door regelmatig yoga te beoefenen ervaar je meer rust en ontspanning. Hiermee kun je voorkomen dat stress de overhand krijgt. Wie weet is dat net wat je nodig hebt om een burn-out te voorkomen!

Beter slapen dankzij yoga

Het verlagen van cortisol met behulp van yoga heeft ook nog eens een positief effect op je slaap. Heb je dus moeite met in slaap komen of word je regelmatig wakker ’s nachts? Dan kan yoga de juiste oplossing bieden. Doordat het stresshormoon in je lichaam vermindert, heeft je lichaam de ruimte om melatonine aan te maken. Dit is het hormoon dat slaperigheid opwekt. Daarnaast helpt yoga ook om je gedachten tot rust te brengen, waardoor je sneller kalmeert en dingen los kan laten. Veel mensen vallen slecht in slaap, omdat ze in bed liggen te piekeren. Yoga helpt dus ook op dit vlak je nachtrust te verbeteren. Slecht slapen kan namelijk leiden tot allerlei fysieke en mentale klachten. Door yoga te beoefenen voorkom je een groot deel van deze klachten en de bijkomende kosten.

Verbeter je immuunsysteem

Met een verzwakt immuunsysteem sta je open voor allerlei ziektes. Zeker in de herfst- en wintermaanden is je lichaam extra gevoelig voor virussen. Yoga biedt hiervoor ook een mooie uitkomst. Je immuunsysteem krijgt namelijk een positieve boost als je regelmatig yoga doet. Hoe dan? Stressvermindering is een belangrijke stap. Yoga helpt echter ook je longen te versterken. Daarnaast stimuleert het je lymfesysteem, wat helpt op gifstoffen uit je bloed af te voeren.

Een goede lichaamshouding

Door regelmatig een yogales te volgen, vergroot je jouw flexibiliteit. Je lichaam wordt flexibeler, wat de kans op blessures verkleint. Daarnaast versterkt en verlengt yoga je spieren. Hierdoor zal je lichaamsbouw veranderen. Je zult je ook steeds bewuster worden van je lichaam. Door deze bewustwording zul je al snel rechter op gaan zitten en je lichaamshouding verbeteren. Hiermee voorkom je een slechte houding, wat een aantal bezoekjes aan de fysiotherapeut kan schelen.

Verander je levensstijl

Dit jaar een verandering van levensstijl gedaan? Kijk dan goed naar de veranderingen voor de zorgverzekering 2023 en welke verzekering aansluit bij jouw nieuwe levensstijl. Minder stress, goede nachtrust, een versterkt immuunsysteem en een betere lichaamshouding. Slechts enkele voordelen van regelmatig yoga beoefenen. Deze lichamelijke voordelen leiden al snel tot een verandering van je levensstijl. Je zult ontspannener door de dag heengaan en minder pijn aan je lichaam ervaren. Fitter en gezonder het nieuwe jaar in, dat klinkt als een mooi voornemen. Het kan ook schelen op wat je nodig hebt van je zorgverzekering. Misschien heb je aankomend jaar wel geen aanvullende verzekering voor fysiotherapie nodig!

Laatste nieuws