Meilandjes, wie? Nieuwe bewoners chateau keken nooit naar de serie

De Meilandjes, qui? De nieuwe eigenaren van het chateau vroegen zich af waarom er allemaal Nederlandse fans voor de deur staan...

 

Lange tijd heeft Chateau Marillaux te koop gestaan, maar nu hebben de Meilandjes hun eeuwige Franse verbouwproject eindelijk kunnen overdragen. Aan trouwe kijkers of jarenlange fans? Dat zeker niet! De nieuwe kasteelheer en kasteelvrouwe, Monique en Jan van Loon, hadden geen idéé van het Meiland-succes.

Chateau Marillaux

Twee jaar geleden besloten de Meilandjes terug te verhuizen naar Nederland en hun prachtige Chateau Marillaux in de verkoop te zetten. Hoewel heel televisiekijkend Nederland het kasteel inmiddels kent, duurde het even voordat de familie Meiland daadwerkelijk een nieuwe eigenaar wist te vinden.

Jan & Monique

Begin dit jaar werd het chateau verkocht, maar het bleef lange tijd onduidelijk wie de kopers nou eigenlijk waren. Nu zijn de nieuwe eigenaren, Jan en Monique van Loon uit Brabant, in de spotlights getreden. Het koppel heeft – geheel in Meiland-stijl – deze zomer de handen uit de mouwen gestoken en het chateau verder gerenoveerd. Ook is er nu een Bed & Breakfast in het charmante Franse bouwwerk te vinden.

Je zou denken dat Monique en Jan trouwe kijkers zijn van het programma – want ja, wie volgt Chateau Meiland nou niet? Maar niets bleek minder waar. Monique en Jan wisten namelijk niet eens hoe populair het programma was. In een interview met Omroep Brabant liet het stel weten dat ze niet eens op de hoogte waren van het bestaan van het programma. “Niemand binnen ons gezin kende de serie. Nadat we in januari waren gaan kijken, hebben we wel een aantal afleveringen van de serie bekeken.”

Nederlanders voor de deur

Doordat het echtpaar totaal geen idee had hoe ‘bekend’ het chateau eigenlijk was, dachten ze dat ze hun B&B eerst maar eens moesten vullen met familie en vrienden. Dat bleek niet nodig, want deze zomer stond menig Meiland-fan voor de deur. “Er kwamen heel veel nieuwsgierige Nederlanders en Belgen langs die het wilden zien en soms ook bleven overnachten”, vertelt het stel aan AD.

Alleen maar leuk, vindt Monique. “Die mensen weten vaak meer van het kasteel dan wij weten”, zegt ze tegen Omroep Brabant. “Zo leren wij dus ook nog wat.”

Op en neer

In tegenstelling tot de Meilandjes, zijn de van Loons niet van plan om permanent in het kasteel te gaan wonen. Ze rijden liever op en neer, waardoor ze op dit moment op zoek zijn naar echtparen die voor een maand – of meerdere maanden – het chateau willen huren.

Wat de van Loons wél gemeen hebben met de Meilandjes, is dat het opknappen van het kasteel hoog op hun prioriteitenlijstje staat. “De familie Meiland heeft het van binnen mooi opgeknapt, maar buiten moet er nog wel het een en ander gebeuren.”

Bron: RTL Boulevard, Tips & Weetjes | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws