Meghan Markle in gesprek met Paris Hilton: ‘Ik wil dat Lili grotere ambities heeft’

Hoe gaat Paris om met het stereotype van 'dom blondje'? En wat vond Meghan van haar tijd als koffermeisje bij Deal or No Deal?

De Duchess of Sussex stelt ons niet teleur wat podcastgasten betreft! Na grote namen als Serena Williams en Mariah Carey is het nu Paris Hilton die aanschuift bij Meghan Markle voor de podcast Archetypes. Want over archetypes gesproken, hoe is het om altijd weggezet te worden als ‘dom blondje’? Wat vond de hertogin van haar tijd als koffermeisje? En wat hoopt Meghan voor haar eigen dochtertje, Lili?

Party girl & dom blondje

Als een van de eerste realitysterren kwam Paris Hilton in de vroege jaren 2000 bekend te staan als verwende erfgename, party girl en dom blondje. Maar zo ‘real’ waren de series als The Simple Life niet. Paris liet eerder al weten dat ze een typetje speelde, eentje die haar nog jaren zou achtervolgen. “Ik kwam vast te zitten in dit personage. Op een gegeven moment vervaagden de grenzen en vergat ik wie ik was”, vertelt Paris in de podcast. “Het maakt me verdrietig want ik had eerst zo’n vrije geest.”

Paris zette zelfs een stemmetje op als ze in de rol van de ‘andere’ Paris kroop. “Het was alsof ik een soort masker opzette om mezelf te beschermen. Zodat mensen niet over mij zouden praten, maar over het personage dat ik had gecreëerd. Het hielp tegen de pijn die de media veroorzaakten door voortdurend gemeen, wreed en boosaardig over mij te zijn.”

Tikkeltje nerveus

In de podcast geeft hertogin Meghan toe dat ze een tikkeltje nerveus was voor dit interview. “Omdat, eerlijk toegegeven, ik een oordeel over Paris klaar had”, aldus de Duchess. Ook was ze vroeger jaloers op de erfgename. “In de tijd dat ik opgroeide was zij knap, rijk en beroemd. Wat zou er mis met haar leven kunnen zijn?” Ook Paris twijfelde over een gesprek met Meghan, vertelt ze. “Ik ben gewoon zo’n verlegen persoon en we hebben elkaar nou eenmaal niet eerder gesproken.”

Deal or No Deal

Maar in een hokje gestopt worden, daar kan Meghan over meepraten. In Archetypes blikt ze terug op haar baantje als koffermeisje bij de spelshow Deal or No Deal. Waarbij haar enige taak was: mooi zijn en af en toe een prijzenkoffer openen. “Ik was dankbaar voor het werk, maar niet voor hoe ik me erover voelde. Namelijk niet intelligent. Ik werd omringd door slimme vrouwen op dat podium, maar dat was niet de reden waarom wij daar waren. Ik vertrok altijd met dat een knoop in mijn maag omdat ik zoveel meer was dan hoe ik op dat podium werd neergezet. Ik vond het niet leuk dat het alleen maar om uiterlijk en niet om inhoud ging”, vertelt Meghan nu. “Ik heb internationale betrekkingen gestudeerd aan de universiteit. Op de set van Deal or No Deal dacht ik soms aan mijn tijd als stagiair bij de ambassade van Argentinië […] waar ik gewaardeerd werd vanwege mijn hersenen. Hier werd ik vanwege iets heel anders gewaardeerd.”

Wens voor Lili

Meghans hoop is dat haar dochter nooit (alleen) op haar uiterlijk beoordeeld zal worden. “Ik wil dat mijn dochter grotere ambities heeft. Ik wil dat Lili opgeleid en slim wordt en daar trots op kan zijn,” besluit de hertogin. Zien we je later op een ambassade, Lilibet?

Bron: Archetypes (Spotify), People, Express | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws