Erfenis: prins William en prinses Kate hebben er een ‘geheim huis’ bij

Nog meer keuze voor de Walesjes!

Niet alleen werden er na het overlijden van de Queen een hoop titels doorgegeven, ook met bezittingen is aardig geschoven binnen de royal family. Zo hebben William en Kate als kersverse prins en prinses van Wales nu recht op een ‘geheim optrekje’ in…Wales!

Een vijfde huis

Keuze aan woonadressen hebben Wills en Kate inmiddels genoeg. Met hun gezin wonen ze in Adelaide Cottage in Windsor, maar in Londen hebben ze een fijne pied-à-terre in de vorm van Kensington Palace. Daarnaast hebben ze een riant landhuis in Norfolk, Anmer Hall, en een vakantiehuis op het Schotse royal landgoed Balmoral. Nu is er een vijfde optrekje aan die lange lijst toegevoegd, want als prins en prinses van Wales moet je natuurlijk ook zo nu en dan in Wales kunnen neerstrijken.

Prinses Kate voor Kensington Palace, het Londense optrekje van de Waleses. Beeld: BrunoPress

Llwynywermod Estate

Vijftien jaar geleden kocht (toen nog prins) Charles een afgelegen huis op het platteland van Wales: Llwynywermod Estate bij het plaatsje Myddfai. Als prins van Wales moest hij vaak in het gebied zijn om z’n koninklijke verplichtingen te vervullen, een taak die nu naar William en Kate is doorgeschoven. En vooruit, het huisje krijgen ze erbij. Llwynywermod staat bekend als een ‘geheim landhuis’ om dat het bijna niet te vinden is (probeer met zo’n naam ook maar eens naar de weg te vragen) en het de royals dus ruim voldoende privacy geeft.

Eens rondkijken!

Maar zó geheim is Llwynywermod ook weer niet. Op de – nog niet bijgewerkte – website van de prins van Wales zijn gewoon foto’s van het pittoreske optrekje te vinden. Een ruime moestuin, echte boerderijdeuren, dit kan zo uit Landelijk Wonen komen. Bekijk de foto’s hier.

Charles heeft zijn Welshe huis zelfs al een paar keer verhuurd aan vakantiegangers. Die moesten daarvoor wel een ‘screening’ doorstaan en een lieve duit neertellen, want logeren in een van de cottages kost zo’n 2.700 euro per nacht. Of William en Kate ook een zakcentje willen bijverdienen door het huis zo nu en dan te verhuren, is nog niet bekend. We houden je op de hoogte, want binnenkijken bij de Walesjes klinkt best als een leuk vakantieplan, toch?

Bron: Marie Claire US, ITV | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws