15 jaar Oranjes & Argentinië: de mooiste foto’s

Vandaag komen de Oranjes terug van een weekje herfstvakantie in Argentinië, waar ze kind aan huis zijn, kijk zelf maar.

Het koninklijk gezin bracht de herfstvakantie in Argentinië door, waar ze natuurlijk een hechte band mee hebben, omdat koningin Máxima er vandaan komt.

Ze komen er vaak en er liggen jaren herinneringen, zoals de kerst die ze er bij de Zorreguieta's doorbrachten net voor Willem-Alexander Máxima ten huwelijk zou vragen (hij sliep in een piepklein kamertje, naast de WC). Daarnaast brachten ze vele vakanties bij haar familie door, maar gingen ze er ook heen voor officiële bezoeken en zelfs een staatsbezoek. Een overzicht van hun speciale band met het land, waar ze 'al rey Guillermo de Holanda' en 'reina Máxima' ook een beetje als 'van hun' beschouwen.

Jaren tachtig

Máxima Zorreguieta groeide op in Buenos Aires als de oudste van de tweede leg van haar vader Jorge (links). Hier zie je haar met haar broers Martín, Juan en haar zusje Inés.

1999

Dit was de eerste kennismaking van Nederland met de Argentijnse vriendin van Willem-Alexander, hier vrolijk aan het fuiven. Afgezien van enkele puriteinse puristen was de vraag vooral hoe de tikje houterige kroonprins kans had gezien om zo'n babe aan de haak te slaan.   

2001

Máxima verlaat hier een hotel in Buenos Aires met Alexander om op bezoek te gaan bij een vriendin, tijdens een familiebezoek. De Argentijnse pers begon hier net te beseffen dat La Zorreguieta tabloid-goud was.  

2002

Willem-Alexander en Máxima zijn hier net vier maanden getrouwd en bezoeken een expositie van haar halfzus Dolores Zorreguieta. Broer Juan was ook mee, zo te zien konden de zwagers het toen al goed vinden.

2005

Prinses Maxima bij de Jockey-club tijdens een werkbezoek aan Brazilië en Argentinië in het kader van het Internationale jaar van het microkrediet. In de club sprak de prinses met de vertegenwoordigers van het Nationale- en internationale bankwezen.

2005

December 2005: Máxima poseerde in Buenos Aires samen met prinses Amalia en babydochter prinses Alexia. Amalia vierde haar tweede verjaardag in Argentinië met haar moeder, zusje en grootouders. Love hoe Amalia hier al het 'talk to the hand' gebaar helemaal onder de knie heeft.

2006

Koningin Beatrix bracht een staatsbezoek aan Argentinië, Willem-Alexander en Máxima hielden haar gezelschap. Rechts president Nestor Kirchner en First Lady Cristina Fernandez, het gezelschap poseerde in de Witte Kamer in het regeringspaleis in B.A.  

Het leverde grappige momenten op toen Máxima als gast voor haar zeer vertrouwde plekken bezocht. Hier waren ze in de oude stadswijk San Telmo.  

2007

Het kroonprinselijk gezin, inmiddels uitgebreid met prinses Ariane, bracht de feestdagen in Buenos Aires door. In de tuin van de ambassadeur poseerden ze met zijn vijven en liet Amalia zien totally Team Oranje te zijn.  

2010

Ook in 2010 werd kerst met de Zorreguieta's gevierd, ditmaal in Patagonië. Op de achtergrond het Nahuel Huapi meer. A3 ontkwam destijds nog niet aan dezelfde kleren dragen.

2012

In 2012 wisten de prinsessen hun eigen smaak door te drukken. Prins Willem-Alexander, prinses Maxima en Amalia (M), Alexia (R) en Ariane (L) poseerden tijdens een fotosessie in de residentie van de gouverneur van de provincie Neuquén. Het prinselijk paar bracht de kerstvakantie door bij familie en vrienden in Argentinië. Ariane ontpopte zich voor het eerst als de absolute giechel van de prinsessen.

2013 

De inhuldiging van Willem-Alexander was ook in Argentinië groot nieuws, net als kersverse Reina Máxima. 

2014

In wat bekend is komen te staan als het slechtst gestyle fotomoment ooit poseerde het koninklijk gezin in Bosque de Arrayanes bij Villa La Angostura in Neuquen, Argentinië, waar ze wederom de feestdagen doorbrachten.

2016

Koningin Máxima ontmoette haar ouders voorafgaand aan de toespraak op de Katholieke Universiteit van Argentinië (UCA). Ze deed dat in haar rol van speciale pleitbezorger van de Secretaris generaal van de Verenigde Naties voor Inclusive Finance for Development. 

Tijdens dat bezoek ontmoette ze ook president Mauricio Mauri, zijn vrouw Juliana Awada en hun dochtertje Antonio. De Oranjes en de Mauri's zijn bevriend, bij het inkomend staatsbezoek van Argentinië aan Nederland dit jaar kwamen ze wat eerder over en logeerden samen op het Oude Loo.

2017

© rincondelsocorro.com.ar

Voor de herfstvakantie arriveerden ze in een privéjet en verbleven ze op de compound van Kristine McDivitt Tompkins, een vriendin van Máxima, en haar man.

 

Foto's (c) ANP

 

Laatste nieuws