Aan deze regel moet de royal staff zich houden bij George, Charlotte en Louis

Wordt casual the new chic?

Hoewel er eigenlijk niks ‘normaal’ is aan een leven als toekomstig troonopvolger van het Verenigd Koninkrijk, willen William en Kate hun gezinsleven zo normaal mogelijk houden. Precies daarom hebben William en Kate besloten een gouden regel in te voeren voor het koninklijk personeel wanneer zij zich in de buurt van prins George, prinses Charlotte en prinsje Louis bevinden. 

Dresscode

De keuzes die William en Kate maken over de opvoeding van hun kinderen, zijn onlangs aan het licht gekomen in het boek Courtiers: the Hidden Power Behind the Crown van Valentine Low. In dit nieuwe boek wordt dieper ingegaan op de manier waarop de prins en prinses van Wales hun kroost grootbrengen. Low onthult bijvoorbeeld dat William graag een dresscode hanteert voor zijn staff, maar niet de dresscode die je misschien zou verwachten bij de hooggeplaatste royals. De prins van Wales ziet zijn personeel namelijk het liefst in casual kleren – tenzij er natuurlijk belangrijke vergaderingen plaatsvinden. Vergeet dat pak!

Casual is the new chic

Een lid van de hofhouding onthulde aan Low dat prins William niet wil dat het voor de kinderen een ‘benauwde boel’ wordt als zij bijvoorbeeld door het kantoor rennen en alleen maar mensen in nette kleding zien. De prins liet weten aan het personeel dat zijn kantoor, Kensington Palace, ook de plek is waar zijn familie woont, waardoor de dresscode des te meer begrijpelijker is. Wordt casual dan toch the new chic?

De regel zou zijn ontstaan doordat het paleispersoneel ooit aan een casual Friday begon, een dag in de week waarop werknemers niet strak in het pak hoefden te verschijnen. Dit beviel de troonopvolger blijkbaar zó goed, dat William deze dresscode uitbreidde naar elke werkdag. En geef ze eens ongelijk!

Bron: Heart | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws