Prinses Kate krijgt ons naar de kringloop

Vintage shoppen, zó doe je dat op chic.

Wie had gedacht dat tweedehands shoppen ooit zo glamorous zou worden? Prinses Kate is groot fan van vintage en door La Middleton willen wij óók zo’n classy Chanel-jasje in onze garderobe. Maar hoe doe je dat, koninklijk kringloopshoppen? Wij (en Kate) helpen je op weg.

Vintage Chanel

Oud is het nieuwe nieuw! Vintage kleding wint steeds meer aan populariteit (want: duurzamer & unieker dan een gloednieuwe outfit) en ook prinses Kate is een steeds groter fan. We zagen haar dit jaar onder andere de show stelen in een vintage jurk, een vintage blouse en, de klapper van het jaar, een vintage jasje van Chanel uit de jaren negentig.

De prinses van Wales eerder deze maand, in haar ‘nieuwe’ vintage Chanel-jasje. Beeld: BrunoPress

Kijk, als je zoiets in de kringloop tegenkomt, dan zouden wij het ook niet laten liggen. Maar hoe vind je zo’n vintage parel nou eigenlijk?

How to: vintage shoppen met koninklijke allure

Anno 2022 hoef je echt niet meer talloze muffe winkels binnen te stappen om één tijdloos designerstuk uit een stapel vodden te vissen. Zo wordt tweedehands winkelen hartstikke chic:

  • Weet dat er voldoende platforms zijn voor vintage design & kwaliteit. Zo heeft de website The Next Closet een gigantische collectie designer & luxury kleding, schoenen, tassen en accessoires, waarbij je alles easy kunt filteren op maat, kleur, prijs etcetera. Hetzelfde geldt voor het nog meer internationale Vestiaire Collective en REBELLE. Je kunt vaak ook meldingen aanzetten, waarmee je automatisch een seintje krijgt als er, we zeggen maar wat, weer een nieuwe marineblauwe Chanel-jas aan het assortiment wordt toegevoegd.
  • Ook fysieke winkels met vintage glamour maken hun opmars. De lijst is te lang om hier te noemen, dus Google vooral ’tweedehands designerkleding + jouw woonplaats’ en kijk wat er in de buurt te vinden is.
  • Laat je vintage vondst vermaken, zodat het je als gegoten zit. Dat doet Kate ook. Een kleermaker in de hand nemen is hét geheim om een kledingstuk vanuit iedere hoek perfect te laten vallen. Mouwen, roklengtes, tailles, schouders: er zijn zoveel aspecten die precies op jou afgestemd kunnen worden!
  • Kies voor een key piece en bedenk wat goed bij de rest van jouw garderobe staat. Soms ziet vintage fashion er net even anders uit dan wat we vandaag de dag gewend zijn qua kleur of pasvorm, maar dit hoeft helemaal niet gek te staan als je het item combineert met kalmere kleuren en vormen. Integendeel, dit maakt jouw look uniek!
  • Maak het je hobby. Neem af en toe de tijd om in een tweedehandswinkel rond te kijken, en bezoek de leuke vintage boutiekjes wanneer je een nieuwe stad bezoekt. Een van onze redactieleden kwam op die manier ooit een prachtige Valentino-jurk tegen voor maar een paar tientjes.

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws