Wauw! Prinses Kate in vintage Chanel

Haar classy jurkjes laat de prinses van Wales steeds vaker hangen. Tijd voor een nieuwe 'oude' look!

Haar manteljurkjes laat Kate Middleton steeds vaker thuis, maar daardoor komt ze nog niet minder chic voor de dag. Dé look van deze week: de prinses van Wales steelt de show in royal blue vintage Chanel.

Prinses in Chanel

Bye, bye, manteljurkjes? Daar lijkt het tot nu toe wel op. Tijdens een bezoek aan het Queen Elizabeth Olympic Park donderdag werd prinses Kate gezien in een nette pantalon met een vintage jasje van Chanel.

Beeld: BrunoPress

Het jasje komt uit de Chanel-collectie van 1995 – niet zo gek dus dat de vergelijkingen met de vorige prinses van Wales meteen weer luid klinken. Kate combineerde ‘m met een pantalon van Roland Mouret en suède hakken van Gianvito Rossi. De kleur van Kates nieuwste vintage vondst past prachtig bij haar saffieren verlovingsring en haar ketting met lapis lazuli.

Beeld: BrunoPress

Look met een broek

De garderobe van Kate wordt altijd al onder de loep genomen, maar de ogen zijn nóg meer op haar gericht nu ze de kersverse prinses van Wales is. Volgens royal fashion expert Elizabeth Holmes kunnen we al voorzichtig spreken van een stijlverandering nu Kate een nieuwe rol op zich heeft genomen. “Bij vijf van haar zes meest recente looks zagen we haar een broek dragen. Dat voelt als een grote verandering”, aldus de kenner op Instagram.

Sportieve outfit

Dat een broek een outfit niet meteen sportief maakt, kan Kate weinig schelen. De competitieve prinses deed alsnog mee aan een aantal sportactiviteiten bij Coach Core (op stevige hakken, moet kunnen, toch?). Al was het vooral prins William die losging op de (boks)ballen.

Coach Core, een organisatie die kansarme jongeren helpt om sportcoach of -mentor te worden, werd tien jaar geleden opgericht door prins William, prinses Kate en prins Harry als onderdeel van de Royal Foundation. Inmiddels is het een onafhankelijke organisatie maar de Walesjes lieten weten ‘hier nog altijd heel graag te zijn.’

Bron: Hello! Magazine, UFO No More | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws