Zo verandert de stijl van Kate nu ze prinses van Wales is

De prinses van Wales ziet er hoe dan ook altijd prachtig uit.

Prinses Kate wordt al jarenlang gezien als hét stijlicoon van de royal family. Zo kent haar stijl een aantal vaste elementen en gebruikt de prinses heuse outfit-formules, waardoor ze er altijd tiptop uitziet. Maar nu Kate de nieuwe prinses van Wales is, heeft ook haar kledingkast een makeover gekregen. Geen zorgen, ook met een nieuwe garderobe kunnen we blijven genieten van de geweldige looks van de prinses van Wales.

Eerste solo-bezoek met nieuwe titel

Vorige week was het dan eindelijk zover: Kate bracht haar allereerste solo-bezoek als prinses van Wales aan de kraamafdeling van het Royal Surrey County Hospital. En wat zag ze er weer prachtig uit! De prinses droeg een knalgele jurk van het ‘betaalbare’ Britse merk Karen Millen. En waar we denken dat Kate als echte fashionicon af en toe gewoon aantrekt wat zij mooi vindt, is er over deze jurk juist een bewuste kledingkeuze gemaakt volgens koninklijke mode-expert Miranda Holder.

De prinses in Karen Millen. Beeld: BrunoPress

Belangrijkste koninklijke garderobe

Volgens Holder is de garderobe van Kate momenteel dé belangrijkste koninklijke garderobe van dit moment. “Elke outfit van de prinses wordt onder de loep genomen op het moment dat ze in het voetlicht treedt”, aldus de mode-expert. Volgens haar is het geen toeval dat Kate voor een betaalbare japon uit de winkelstraat koos, en niet voor een designerstuk. ‘”Het ‘high-street element’ is, net als alle andere elementen, gepland en goed voorbereid. Dit komt met name omdat het paleis de impact van elk klein stijlstatement ziet als een belangrijke boodschap aan de wereld.”

Diplomatiek kleden

Het ‘diplomatiek kleden’ is echter niet bij prinses Kate begonnen, laat Holder weten. Deze manier van styling zit al jarenlang in de royal family. “Het begon allemaal bij wijlen koningin Elizabeth II. Prinses Kate is degene die deze mode-erfenis nu voortzet in de koninklijke familie. Zo hebben we Kate onlangs een aantal oude favoriete designerstukken opnieuw zien dragen, waardoor de prinses juist relevant en toegankelijk blijft.” Hoewel Kate zich altijd al redelijk traditioneel kleedde, zal het volgens Holder allemaal nog wat formeler worden nu ze dichterbij de troon staat. “Haar garderobe wordt waarschijnlijk formeler en passender bij haar nieuwe functie.”

Formeler betekent niet duurder. In de moderne monarchie van koning Charles staan zuinigheid en betrokkenheid hoog in het vaandel. Volgens Holder willen prinses Kate en prins William op vele manieren laten zien dat zelf ook dichtbij hun volk staan, ook met ’n nieuwe titel.

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws