Kate verkozen tot hét vrouwelijke rolmodel van dit jaar

Het volk heeft gekozen!

Dat Kate van alle markten thuis is, wisten we natuurlijk al. De prinses doet altijd sportief mee bij allerhande evenementen, komt daarbij ook nog eens reuze stylish voor de dag en lijkt altijd vrolijk en bescheiden te zijn. Dat blijkt in goede aarde te vallen bij de Britten, want het volk heeft haar gekozen als meest inspirerende vrouw van dit jaar.

Meer dan een derde

Uit een enquête, op initiatief van organisatie Girls Out Loud, bleek dat prinses Kate hét vrouwelijke rolmodel van 2022 is. Met maar liefst 35 procent van de stemmen, pakte zij deze bijzondere titel. Rochelle Humes, zangeres van The Saturdays, was de op één na inspirerendste vrouw en opvallend genoeg stond voormalig premier Liz Truss op plek drie. Zo zie je maar weer, je hoeft soms maar vijftig dagen je functie vol te houden om tóch als rolmodel gezien te worden.

Natuurlijk staan er meer royals in de lijst van Girls Out Loud. Koningin-gemalin Camilla staat op de vijfde plaats en ook Meghan Markle heeft naam gemaakt in de lijst. Zij staat op plek zeven, met evenveel stemmen als actrice Emma Watson.

Bijzondere mensen

Ook Dame Deborah James is een rolmodel voor vele Britten zo blijkt uit haar negende plek. De BBC-journaliste die in mei de titel Dame van prins William kreeg voor het opzetten van Bowelbabe, een stichting die onderzoek naar medicijngebruik van kankerpatiënten stimuleert, overleed in juni aan de gevolgen van darmkanker. Een bijzondere lijst met mensen dus!

Stress

We snappen wel waarom Kate deze verkiezing gewonnen heeft. Ze lijkt altijd te stralen en heeft het hart op de juiste plek. Toch gaat het niet altijd even goed met haar. Met een heleboel recente veranderingen, claimde een royal-expert onlangs dat de prinses zich ‘gestrest en anxious’ voelt. Maar ach, het is toch goed om te weten dat de royals ook maar mensen zijn. Misschien dat Kate juist daarom wel zo inspirerend is.

Bron: HLN, The Mirror | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws