Erft prinses Kate dit huwelijksgeschenk van de Queen (à 75 miljoen)?

Volgens de geruchten heeft Queen Elizabeth een van haar kostbaarste juwelen aan Kate nagelaten.

We weten niet precies hoe het testament van wijlen Queen Elizabeth eruitziet, maar dat ze gigantisch veel heeft nagelaten, dat is zeker. Hoewel een groot deel van de landhuizen, paarden en sieraden nu bij King Charles terecht is gekomen, zou déze kostbare ketting weleens in het juwelenkistje van prinses Kate kunnen zijn beland, menen kenners. De Princess of Wales is namelijk de enige andere koninklijke dame die dit huwelijksgeschenk van de Queen ooit heeft gedragen.

Da’s pas een huwelijkscadeau

We snappen dat je bij een royal wedding niet kunt aankomen met een envelopje geld, maar wat geef je dan wél als huwelijkscadeau? De Nizam van Haiderabed, destijds de monarch van een Indiase vorstenstaat, besloot prinses Elizabeth in 1947 zelf te laten kiezen voor haar bruiloft met prins Philip. Hij liet de bruid twee juwelen van Cartier uitkiezen, een aanbod waar de latere Queen niet lang over na hoefde te denken. Ze koos een tiara en een peperdure ketting uit, beide gemaakt van diamanten en platina. Geen bescheiden huwelijkspresentje, maar de Nizam was destijds een van de rijkste mensen op de aardbol.

Portret van de jonge Queen met dé ketting. Beeld: BrunoPress

Vooral in haar jonge jaren droeg de Queen het ultieme stukje bling bling graag. Wel alleen tijdens gala’s of andere officiële gelegenheden, want subtiel kunnen we de ketting niet noemen. Bovendien hangt er nogal een prijskaartje aan. Volgens Hello! wordt de huidige waarde geschat op 66,3 miljoen pond, omgerekend 76,6 miljoen euro. En dat was dus nog maar de helft (!) van het huwelijkscadeau!

Speciaal voor Kate

Begrijpelijk dat Queen Elizabeth het juweel niet aan Jan en alleman uitleende. Slechts één keer zagen we iemand anders de Nizam van Haiderabad-ketting dragen: Kate Middleton stal er de show mee tijdens een gala in 2014.

Kate (de toenmalige hertogin van Cambridge) bij een gala van The National Portrait Gallery in februari 2014. Beeld: BrunoPress

Omdat zij als enige royal lady ooit het voorrecht heeft gekregen om dit waardevolle sieraad te dragen, gissen royaltykenners nu dat de ketting aan prinses Kate is nagelaten. Het wordt afwachten of we de nieuwe Prinses van Wales er binnenkort mee zullen zien. Er is immers niet snel een gelegenheid om een collier ter waarde van ruim vier keer het duurste huis van Nederland om je hals te dragen. Maar ook zonde om het in de paleiskluis te laten verstoffen, toch?

Bron: Hello! Magazine, The Court Jeweller | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws