Prins William geeft advies rondom het verliezen van een ouder

'Hij gaf powerfull advice aan de kinderen dat voor altijd bij hen zal blijven.'

Lees ook

Op vijftienjarige leeftijd verloor prins William zijn moeder, prinses Diana. Daarom weet hij maar al te goed hoe het is om een ouder te verliezen en zonder diegene op te groeien. Zo kon hij een steun zijn voor de kinderen van de wijlen journaliste Deborah James, aan wie hij een bezoekje bracht een aantal maanden geleden.

Dame

De BBC-journaliste overleed in juni aan de gevolgen van darmkanker. Voor het opzetten van haar stichting Bowelbabe, een stichting die onderzoek naar medicijngebruik van kankerpatiënten stimuleert, kreeg Deborah in mei van dit jaar de titel Dame aangeboden door prins William. Daarvoor kwam de hertog van Cambridge bij het gezin langs om thee te drinken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Deborah James (@bowelbabe)

Vriend

Deborah’s man Sebastien Bowen vertelde aan The Times dat dit een bijzonder moment was. “Het voelde alsof er een vriend langskwam, maar het was de toekomstige koning. Dat was bizar. Hij was zo ontspannen; hij kwam in de tuin zitten en dronk champagne met de familie”, vertelde Sebastien openhartig. “Hij heeft natuurlijk hetzelfde verdriet meegemaakt met het verlies van zijn moeder, dus hij gaf powerfull advice aan de kinderen dat voor altijd bij hen zal blijven.”

Nalatenschap

Prins William bezocht daarnaast ook het Royal Marsden ziekenhuis in Londen, om de verplegers te ontmoeten die hebben geholpen bij de zorg voor Deborah. De Duke werd in 2007 voorzitter van het ziekenhuis, waarmee hij in de voetsporen trad van wijlen Lady Di, die het ziekenhuis ook regelmatig bezocht. Daar vertelde hij: “Ik vond het geweldig om haar te ontmoeten, ze was fantastisch. Haar nalatenschap is enorm.”

Nadat de BBC in juni bekend maakte dat Deborah was overleden, postten William en Kate een bericht op Twitter. “We zijn verdrietig om het hartverscheurende nieuws over Dame Deborah. We denken aan haar kinderen, haar familie en haar dierbaren. Deborah was een inspirerende, onwankelbare en dappere vrouw wiens nalatenschap zal voortleven.”

Bron: People Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook