Prins William over verjaardagscadeau voor Kate: ‘Het pakte niet zo uit als dat ik had gedacht’

Ooit een erg cadeau gegeven aan iemand? Geen zorgen, prins William overtreft álles met dit verjaardagscadeau voor Kate.

Hoewel het nog even duurt voordat de prinses Kate 41 kaarsjes mag gaan uitblazen – in januari om precies te zijn – heeft haar man, prins William, vast en zeker al grootse plannen voor haar verjaardag. En ook al zou je denken dat de prins het altijd goed voor elkaar heeft wat betreft birthday surprises, heeft hij het toch niet altijd bij het juiste eind gehad, zo vertelde hij in een speciale podcast-aflevering van Peter Crouch.

Ergste cadeau ooit

Het gesprek kwam op gang nadat oud-profvoetballer Crouch bekende dat hij drie jaar lang achter elkaar een regenjas had gekocht voor zijn vrouw. Iets wat natuurlijk niet super origineel of bijzonder is. En waar je dacht dat het niet nóg erger kon dan drie keer een regenjas, wist prins William het toch te overtreffen met zijn cadeau voor Kate. “Ik heb mijn vrouw een keer een verrekijker gegeven”, vertelde William. “Dit heeft ze me nooit laten vergeten.”

Cadeaus

Wel voegde hij daaraan toe dat dit vroeg in hun ‘verkeringstijd’ was. “Ik denk dat dat de deal bezegelde”, grapte hij daarna. “Het pakte niet zo uit als dat ik had gedacht. Eerlijk gezegd heb ik ook geen idee waarom ik een verrekijker voor haar had gekocht. Het leek me toen gewoon een goed idee”, aldus de prins.

In tegenstelling tot haar man, heeft Kate wel een goede smaak voor het uitzoeken en geven van cadeaus. Zo had ze voor haar eerste kerst op Sandringham samen met koningin Elizabeth een lading zelfgemaakte chutney gemaakt, naar het speciale recept van haar grootmoeder. En dat deze eerste kerst met de Windsors indruk heeft gemaakt op Kate, is zeker.

Chutney

Kate vertelde in de ITV-documentaire, tevens haar allereerste solo-interview, dat de Queen écht om je gaf. “Ik kan me nog herinneren dat ik voor het eerst op Sandringham was met kerst. Ik was zo bezorgd wat ik de Queen moest geven als kerstcadeau. Ik dacht: ‘Goh, wat moet ik haar geven?'”

Toen ze goed nadacht over het kerstcadeau, kwamen haar herinneringen over de cadeaus die ze vroeger aan haar grootouders gaf weer naar boven. En toen was het al snel duidelijk: “Ik dacht: ‘Ik maak zelf iets voor haar’. Ook al kon dit vreselijk misgaan. Maar, ik besloot toch om mijn oma’s recept voor chutney te maken. Ik was er een beetje bezorgd over, maar toen ik de volgende dag zag dat het op de tafel stond, wist ik dat het goed zat.”

Bron: Marie Claire UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws