Zo was Kate achter de schermen als vriendinnetje van William

Een koninklijke butler doet een zeldzaam boekje open!

Ze mogen zich sinds kort de prins en prinses van Wales noemen, maar William en Kate kennen elkaar al ver voordat ze een royal koppel waren. De twee hebben elkaar ontmoet op de universiteit. Maar hoe was Kate destijds eigenlijk als het vriendinnetje van Wills? Een butler doet een boekje open. 

Studieliefjes

Het liefdesverhaal van William en Kate houdt royal fans al sinds het begin van hun relatie in de ban. De twee leerden elkaar kennen in 2001 op St Andrews University, ze waren toen beide nog maar 19 lentes jong. De toenmalige studenten woonden in dezelfde studentenhuizen, maar pas in hun tweede studiejaar bloeide er iets romantisch op tussen de twee. Hoewel Wills en Kate her en der wat herinneringen aan hun periode op de universiteit hebben gedeeld, is er verder maar weinig bekend over hoe de jonge royals achter gesloten deuren waren. Tot nu!

Koninklijke butler

Voormalig koninklijke butler Grant Harrold doet een zeldzaam boekje open over hoe het er achter de schermen aan toe ging. Harrold, die zeven jaar voor koning Charles III werkte in de royal households, heeft namelijk ook het beginstadium van William en Kates relatie meegemaakt. “Ik was erbij toen Charles trouwde met Camilla, ik was erbij toen de jongens naar de universiteit gingen, toen William Kate voor het eerst ontmoette en ze aan het daten waren”, somt hij op.

De butler maakte echter ook de eerste dieptepunten in hun prille relatie mee. “Ze stopten een tijdje met daten, wat verschrikkelijk voor mij was omdat ik van hen hield”, vertelt hij aan Slingo. “Gelukkig kwamen ze weer bij elkaar.”

Vriendschap met William, Kate en Harry

Tijdens zijn diensttijd bouwde Grant een vriendschap op met prins Harry, prins William en Kate. De laatste twee waren toen net aan de universiteit begonnen. “Dat was leuk”, beschrijft hij. “Ik heb ze niet alleen tijdens mijn dienst leren kennen, maar ik heb ze ook buiten dienst leren kennen. We gingen naar dezelfde pubs, we hadden uiteindelijk veel dezelfde vrienden, ik kon het heel goed met ze vinden.”

Achter de schermen

Dankzij zijn nauwe band met de prins en prinses, weet Harrold als geen ander hoe Kate was als het ‘vriendinnetje van’. Hij stelt echter dat William en Kate “net als elk vriendje en vriendinnetje waren. Niet anders dan iemand anders.” De voormalig butler herinnert zich vooral Kates beleefde manier van doen en dat ze “altijd zo beleefd, vriendelijk en grappig was en veel grappen maakte”, ondanks dat ze officieel nog geen lid was van de koninklijke familie. Niks veranderd dus, die Kate!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws