Dit zei William tegen Kates vader toen hij naar het altaar liep

De prins voelde duidelijk geen zenuwen!

Hoewel het alweer elf jaar geleden is dat William en Kate elkaar het jawoord gaven, leren we nog elke dag nieuwe dingen over de royal wedding. Zo onthult de prins nu wat hij tegen zijn schoonvader zei terwijl ze naar het altaar liepen. 

Royal wedding

Time flies! De royal wedding van William en Kate is al meer dan een decennium gelden. Dit jaar vierden de prins en prinses van Wales alweer hun elfde huwelijksdag. Op 29 april 2011 gaven de twee elkaar het jawoord in Westminster Abbey. Hun bruiloft was een van de grootste koninklijke evenementen die we de afgelopen jaren hebben meegemaakt. Niet zo gek dus, dat we er vandaag de dag nog steeds over napraten.

Groots uitgepakt

Van Kate’s iconische trouwjurk tot de gastenlijst en de koninklijke tradities die ze braken: het was allemaal even uitbundig en groots. Meer dan 1.900 mensen waren bij de ceremonie in Westminster Abbey en een ‘kleinere’ groep van 600 mensen was uitgenodigd voor een lunchreceptie in Buckingham Palace. Voor het diner werd de gastenlijst nog eens gehalveerd – al kun je met 300 gasten nog steeds een hele balzaal vullen. Maar met 26 miljoen kijkers wereldwijd konden we deze royal wedding toch al niet meer ‘intiem’ noemen.

Grapjes in het gangpad

We kunnen ons voorstellen dat je bloednerveus bent als je door het gangpad naar het altaar loopt, en al helemaal als er 26 miljoen mensen meekijken. Prins William had echter geen last van zenuwen, zo blijkt nu. Hij maakte zelfs grapjes met Michael Middleton, de vader van Kate, toen hij naar het altaar liep. Zo zei hij: “Het is toch net een rustige familiebruiloft”, valt te lezen in de biografie Kate: An Autobiography van Marcia Moody. Ha!

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Brunopress 

Laatste nieuws