Waarom William en Kate hun ‘nieuwe buren’ Harry en Meghan niet gaan zien

De Sussexes en de Cambridges verblijven deze week allebei op Windsor. Maar volgens Britse media wordt het De Grote Ontloop Show.

Prins Harry en hertogin Meghan verblijven deze week in hun oude optrekje, Frogmore Cottage in Windsor. En laten prins William en hertogin Kate nu nét naar het naastgelegen Adelaide Cottage zijn verhuisd. Hoewel er nu geen oceaan, maar slechts een grasveld tussen de Sussexes en Cambridges in ligt, zullen de twee koppels elkaar niet opzoeken. Dat menen koningshuiskenners.

Eventjes in Engeland

Harry en Meghan zijn een paar dagen in Engeland om verschillende liefdadigheidsorganisaties te bezoeken. Ze mogen dan geen werkende royals meer zijn, charity staat nog altijd op hun takenlijst. Als uitvalsbasis gebruiken ze Frogmore Cottage, nog altijd hun officiële verblijf in Windsor, dat slechts een paar honderd meter van het nieuwe huis van William en Kate verwijderd ligt. Maar een bezoekje aan de buren? Daar zitten de Cambridges naar verluidt helemaal niet op te wachten, zeker niet nu Meghan in haar recente podcasts en interview kolen op het vuur heeft gegooid. Zo vertelde de hertogin van Sussex dat ze nog steeds ‘herstellende’ is van haar tijd als royal.

Op bezoek in Schotland

Wel wordt gesuggereerd dat prins Harry en hertogin Meghan langsgaan bij Queen Elizabeth, die momenteel nog in haar zomerresidentie in Schotland verblijft. Niet echt om de hoek, maar met de broze gezondheid van Her Majesty is het begrijpelijk dat Harry zijn oma een bezoekje wil brengen.

Druk met verhuizen

William en Kate kunnen ondertussen het excuus ‘druk met verhuizen’ gebruiken om de overgevlogen Sussexjes niet te ontmoeten. De hertog en hertogin van Cambridge zijn sinds vorige week over naar hun nieuwe woning, en deze week beginnen prins George, prinses Charlotte en prins Louis op hun nieuwe basisschool.

“Het worden een paar interessante dagen waarin Harry en Meghan in Europa zijn en koninklijk verstoppertje gaan spelen”, vertelt koningshuisauteur Christopher Andersen aan Us Weekly. Volgens hem willen Kate en William in ieder geval prins Harry vermijden zolang zijn tell all memoires niet zijn verschenen. “Ze willen elkaar niet zien omdat iedereen zich zorgen maakt over het boek van Harry, dat uiteraard gevuld zal zijn met schokkende onthullingen.” Geen goede buren én geen verre vrienden, het blijft toch jammer…

Bron: Marie Claire US, Nine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws