Dit kapsel zorgt ervoor dat je haar dikker en voller lijkt

Zo geef jij je dunne lokken maximaal volume.

We dromen allemaal van een dikke, volle bos haar, maar helaas zijn we daar niet allemaal mee gezegend. Dun haar werkt vaak niet mee als je het een keertje leuk wilt stylen. Laat staan als je laagjes wilt laten knippen. Tock kan dit nou nét de manier zijn om je haar nog wat voller te laten lijken. 

U-vorm

We zien de haartrends steeds wat meer veranderen van de wat ‘scherpe’ silhouetten – denk aan: lange kapsels en moderne mullets – naar de wat zachtere en natuurlijke vormen. Zo zien we ook steeds vaker het ‘U-vorm’ kapsel voorbijkomen. En dit kapsel is dé gouden oplossing om je haar dat maximale volume te geven. Eigenlijk verklapt de naam meteen al wat het haarmodel inhoudt. Celebrity hairstylist Gina Rivera legt uit dat de achterkant en de zijkanten van het haar in een U-vorm worden geknipt. “Hoewel het kapsel subtiel is, kan het een grote impact hebben wat betreft het voller doen laten lijken van je haar”, aldus Rivera.

Geschikt voor elke haartype

Het fijnste aan dit kapsel is dat het volgens Rivera geschikt is voor alle haartypes en -lengtes. “De U-vorm heeft kortere zijkanten die gezichtsbepalend zijn. Dit is juist flatterend voor de meeste gezichtsvormen en voegt veel beweging toe. Telkens als er meer beweging is – wat wordt gecreëerd door textuur en lagen in de U-vorm – lijkt het haar voller”, aldus Rivera.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door POPSUGAR Beauty (@popsugarbeauty)

Enige nadeel

Het enige ‘nadeel’ aan dit kapsel, is dat je misschien wat vaker een bezoekje aan de kapper moet brengen dan dat je gewend bent. “Iedereen heeft ander haar”, legt Stephanie Angelone, hoofdstyliste bij RPZL, uit. “Maar ik raad het aan om elke drie maanden naar de kapper te gaan om de vorm intact te houden en de dode punten weg te knippen.”

En hoewel stylisten het afraden om dit kapsel thuis te creëren vanwege de moeilijkheidsgraad, adviseert Angelone de mensen die het gokje toch wagen om een ronde borstel en een föhn te gebruiken. “Let daarbij ook goed op de gezichtsbepalende hoeken aan de voorkant voor een volle look. Gebruik een ronde borstel voor wat meer volume en wat mousse om het volume langer vast te houden.”

Bron: Real Simple | Beeld: iStock

Laatste nieuws