Oei: regisseur Netflixdocu Harry en Meghan is ermee gestopt

Het koppel en de regisseur zouden een 'creatief verschil' hebben gehad.

Wij kijken smachtend uit naar de Netflixdocu van Harry en Meghan – want hallo, sappige details! – maar het filmen gaat niet zonder slag of stoot. Zo raakten ze volgens bronnen onder andere hun regisseur kwijt. Tja, dan wordt filmen toch lastig. 

Da’s pech, regisseur weg

Prins Harry en Meghan Markle zouden hun docu oorspronkelijk samen met de Oscar-genomineerde Garrett Bradley maken, maar die samenwerking hield helaas geen stand. Naar verluidt zouden Harry en Meghan erg gesteld zijn op hun privacy, en weigerende ze om bij hen thuis te filmen.

De documentaire gaat over het leven en het liefdadigheidswerk van de Duke & Duchess. Garrett maakte al eerder een docu over tennisster Naomi Osaka, die zeer positief ontvangen is. Op papier zou het dus een hele goede combinatie zijn geweest met de Sussexes. Helaas liet een insider aan Daily Mail weten dat het geen match made in heaven was. “Ze wilde graag bij hen thuis filmen, dat leek logisch voor een documentaire over hun leven. Vanzelfsprekend, zelfs. Maar Harry en Meghan voelden zich daar ‘niet comfortabel’ bij. Er waren een paar aanvaringen tussen het koppel en de regisseur, waarop die laatste uiteindelijk is vertrokken.”

Persoonlijk beeldmateriaal

Gelukkig stond de volgende regisseur al klaar, namelijk Liz Garbus. In de tussentijd probeerde het productieteam van de Sussexes zoveel mogelijk beeldmateriaal van hun dagelijkse leven vast te leggen voordat Liz eenmaal achter de camera plaatsnam. Liz is overigens geen vreemde van het koppel, want ze zou meewerken aan de tekenfilmserie ‘Pearl’ die was bedacht door Meghan, voor het project van de Netflix-agenda geschrapt werd.

Popcorn gereed

Nu blijft natuurlijk de vraag wanneer we de documentaire op Netflix kunnen zien. Volgens geruchten zou het koppel geprobeerd hebben om de release zo ver mogelijk achteruit te schuiven, na het overlijden van de Queen. Maar Netflix wil waar voor hun geld – 100 miljoen dollar (bijna 97 miljoen euro) om precies te zijn – en wil niet lang meer wachten. Vorige week hoorden we dat de docu in december te zien zal zijn. To be continued!

Bron: HLN | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws