Kate Middleton draagt bijzondere broche van prinses Diana

De prinses van Wales draagt dé beroemde broche.

Gisteren begon het eerste staatsbezoek met de nieuwe generatie royals, en daarvoor werd alles uit de kast gehaald. Kate Middelton, de kersverse prinses van Wales, droeg hierbij een toepasselijke broche. 

Princess of Wales Feather Brooch

Bij een nieuwe koninklijke positie hoort natuurlijk een nieuw accessoire. Tijdens het verwelkomen van de Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa werd de prinses gespot met een nieuwe parel uit haar juwelendoos. Naast de pruimkleurige manteljurk met bijpassende accessoires en de collingwood-oorbellen van prinses Diana (die ze al eerder droeg), zagen we Kate ook voor het eerst met de Princess of Wales Feather Brooch.

Kate Middleton
Bron: BrunoPress

Zoals de naam al aangeeft, wordt de Princess of Wales Feather Brooch alleen gedragen door prinsessen van Wales. In de speld zit dan ook het blazoen dat bij deze titel hoort verwerkt: drie struisvogelveren en een gouden kroon. Ook het Duitse motto van de Waleses, ‘Ich Dien’, is op de broche te lezen.

Beeld: BrunoPress

De broche werd in 1863 door Queen Victoria gegeven aan de toenmalige prinses van Wales, Alexandra.

Dit is de eerste keer dat we de sprankelende speld bij prinses Kate zien. De broche werd in 1981 als huwelijkscadeau van de koningin-moeder gegeven aan prinses Diana, meldt The Sun. Diana droeg hem als hanger aan een ketting, maar Kate draagt hem weer traditioneel vastgespeld op haar jas.

Beeld: BrunoPress
Beeld: BrunoPress

Leuk feitje: de broche is ook in handen geweest van koningin Camilla. Hoewel ze bekend stond als de hertogin van Cornwall nadat ze in 2005 met Charles trouwde, was Camilla officieel ook de prinses van Wales. Ze gebruikte de titel alleen niet uit respect voor Diana. Toch is het nu aan haar te danken dat de broche geen statementhanger aan een ketting is, maar weer een speld. Zelf droeg ze de broche in 2006, in 2012 en bij de receptie voor het 50e jubileum van Charles’ inhuldiging als de Prins van Wales in 2019.

Camilla Broche
Beeld: BrunoPress

Nu is de broche in handen van Kate, en zijn we benieuwd wat voor looks ze nog meer kan bedenken met de historische smaragdgroene speld. Ze maakt in ieder geval een goede start, want het pruimkleurige ensemble past in ieder geval perfect bij het groen!

Bron: People Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws