Big day: vuurdoop voor Charles, Camilla, Catherine en William

Het eerste staatsbezoek onder Charles is van start gegaan! Hoe doet de nieuwe generatie het?

Goed, goed, King Charles heeft de nodige opleidingstijd gehad, maar het blijft spannend, al die eerste keren als koning. Vandaag gaat het eerste staatsbezoek onder de nieuwe monarch van start en zijn alle ogen gericht op Charles en Camilla en op Kate en William, die als prins en prinses van Wales nu ook een grotere rol spelen bij de vorstelijke visite. En, hoe brengen ze het ervan af?

Hoog bezoek

King Charles verwelkomt vandaag Cyril Ramaphosa, de president van Zuid-Afrika, voor een tweedaags staatsbezoek. Een visite waarbij traditiegetrouw elke minuut wordt volgepland met diplomatische afspraakjes en ceremoniële gebeurtenissen. Een tikkeltje spannend voor Charles & co, die de boel nu voor het eerst zonder Queen Elizabeth in goede banen moeten zien te leiden.

Warm welkom

Met het welkom zit het in ieder geval wel goed. Kate en William, de prins en prinses van Wales, verwelkomden de president namens de koning in zijn hotel. Daarna vertrokken ze samen naar de Horse Guards Parade voor de ‘ceremoniële welkomstceremonie’ (de woorden van de Windsors, niet de onze), waarna Charles en Camilla nog eens het ‘formele welkom’ verzorgden. Alsof dat welkom nog niet warm genoeg is, werd de president nog eens begroet met een Royal Salute door de erewacht. Daarna trokken de royals en de president samen naar Buckingham Palace.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Royal Family (@theroyalfamily)

Kerk & cultuur

Maar voordat er een luxueus staatsbanket te degusteren valt in Buckingham Palace, heeft de president nog een druk middagprogramma af te werken. Een tentoonstelling in de Picture Gallery, een rondleiding door Westminster Abbey met daarbij een kranslegging, een toespraak van de House of Commons, een toespraak van de president zelf…En dan maar hopen dat je nog geen droge keel hebt, want voorafgaand aan het staatsbanket moeten Charles en Cyril ook allebei nog een keertje speechen. Voor de liefhebbers van royal glam is dit hét moment dat je in de gaten wilt houden, want voor het eerst in jaren zal prinses Catherine weer een tiara tevoorschijn halen. We houden je op de hoogte!

Bron: Royal.uk, Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws