Net als Máxima, Mathilde en Letizia: bordeauxrood is de royalkleur van de week

De fashion queens bewijzen zichzelf weer.

De koninklijke walk in closets puilen natuurlijk uit met kleding voor verscheidene evenementen. Van galajurken tot kleurrijke outfits waarmee lintjes knippen een ware fashionshow wordt. Maar als drie koninginnen in dezelfde week voor dezelfde kleur gaan, dan weten we het zeker: een royal trend is geboren. 

Bordeauxrood

Geen royal blauw, maar royal bordeauxrood. Koninginnen Máxima, Letizia van Spanje, en Mathilde van België hadden blijkbaar hetzelfde kleuridee en waren van top tot teen gehuld in een bordeauxrood ensemble. En voor Máxima was dit zeker niet de eerste keer dat ze voor de warme rode kleur koos.

De koningin was donderdagmiddag in Den Haag aanwezig bij de viering van het 15-jarige jubileum van het Multicultureel Netwerk Rijksambtenaren. Hiervoor koos ze voor een ‘oude’ bekende, en haalde ze een bordeauxrode outfit tevoorschijn. De rode midi-jurk is van het merk Natan en droeg ze dit jaar al meerdere keren. Weliswaar met ander schoeisel en een ander hoofddeksel, maar de jurk steelt de show!

Maxima bordeaurood
Bron: BrunoPress

Op naar België, want daar ontvingen koningin Mathilde en koning Filip het presidentieel paar van Zwitserland op het Koninklijk Paleis in Brussel. Met bezoek van de Zwitserse bondspresident Ignazio Cassis en zijn vrouw Paola Rodoni Cassis moet je natuurlijk goed voor de dag komen, en ook daar spotten we Mathilde in de royal kleur. Weliswaar niet in een creatie van Natan – hoewel ze daar ook fan van is – maar van Christian Dior. Ook haar clutch en hoed zijn gemaakt door het bekende modehuis.

Waar Máxima en Mathilde kozen voor een jurk in deze warme herfstkleur, gooide koningin Letizia van Spanje het over een andere boeg. Tijdens haar werkbezoek aan Barcelona droeg ze namelijk een trui en leren straight leg in het bordeauxrood. Uiteraard passen haar schoenen naadloos bij de outfit, en droeg ze haar haar nonchalant achter haar oren. Wat staat de kleur haar prachtig!

Letizia bordeauxrood
Bron: BrunoPress

We zijn benieuwd of we de kleur nog vaker gaan spotten bij de koninginnen. Wellicht is het wat voor Kate Middelton, die al vaker heeft bewezen dat elke kleur haar staan. Of misschien is het weggelegd voor kroonprinses Mary, die al vaker een grabbel doet bij de andere royal closets!

Bron: Blauwbloed, modekoninginmaxima.nl | Beeld: BrunoPress, Twitter

Laatste nieuws