Favoriete designer Meghan en Máxima: ‘De prinses van Wales inspireert me’

Een van zijn nieuwste jurken ontwierp Roland Mouret zelfs met Kate in gedachten.

Lees ook

Koningin Máxima, prinses Kate, prinses Charlene, hertogin Meghan, gravin Sophie…heel wat royal ladies hebben wel iets van designer Roland Mouret in hun inloopkast hangen. De designer haalt zijn inspiratie dan ook uit koninklijke kringen, vertelt hij in aan The Times.

Roland Mouret

Het is alweer zeventien (!) jaar geleden dat elke A-lister rondliep in de Galaxy Dress van designer Roland Mouret, van Victoria Beckham tot Jennifer Lopez. Hoewel veel mensen het merk daarna een beetje uit het zicht verloren, bleef Mouret populair in koninklijke kringen. De gravin van Wessex heeft er tig items van en ook hertogin Meghan gaf Roland Mouret weer een grote boost, bijvoorbeeld toen ze een van zijn jurken droeg op de vooravond van haar sprookjesbruiloft.

The Kate Dress

In een nieuw interview met The Times vertelt Roland Mouret himself dat hij zijn inspiratie vindt bij de royals. Zijn muze? Dat is blijkbaar Kate, de prinses van Wales. “Ze vertegenwoordigt de manier waarop een vrouw groeit, de manier waarop een vrouw niet erachter maar ernaast staat. Het gevoel van gelijkwaardigheid dat ze heeft gecreëerd. Ze is powerful“, aldus Mouret. Voor zijn voorjaarscollectie van 2023 heeft hij dan ook een jurk ontworpen met Kate in gedachten, die toepasselijk ’the Kate dress’ wordt genoemd. “Ik wil iets maken waar ze zich beschermt in voelt op het moment dat de hele wereld naar haar kijkt, ik wil helpen om haar te beschermen,” legt de designer uit. Nu nog afwachten of de prinses ‘m ook daadwerkelijk gaat dragen.

Catherine tijdens de première van Top Gun: Maverick in mei 2022. Beeld: BrunoPress

Kate heeft het label in ieder geval in het vizier, want eerder dit jaar oogstte ze veel lof in een ontwerp van Roland Mouret. Bij de première van Top Gun: Maverick droeg ze deze japon, die bijzonder veel wegheeft van een jumpsuit die bij koningin Máxima in de kast hangt. Je raadt ’t al: ook van Mouret. Hij is dol op de royals, en de royals zijn dol op hem!

Bron: Hello! Magazine, The Times, Grazia UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook