‘Kate is de nieuwe matriarch binnen The Firm’

'Ze leidt de familie en adviseert [William] wanneer hij dat nodig heeft', aldus Williams voormalig privé-assistent.

Als er een iemand haar nieuwe koninklijke rol serieus neemt, dan is dat prinses Kate wel. De prinses omarmt deze rol ‘met nederigheid en erkenning voor het verleden, maar wel op haar eigen manier’, aldus de insiders. Wat haar niet alleen de nieuwe Prinses van Wales, maar ook de nieuwe matriarch van de Royal Family maakt.

Wennen

Hoewel de rouwperiode pas net voorbij is, en het persoonlijk verdriet nog lang niet, zijn het alweer een paar drukke weken geweest voor de koninklijke familie. Zo zijn George, Charlotte en Louis aan het wennen op hun nieuwe school en moet het gezin van William en Kate in het geheel wennen aan hun nieuwe huis en de nog fellere spotlights waar ze zich nu in begeven.

Stressvolle tijd

Volgens een koninklijke bron is de afgelopen periode een erg stressvolle tijd geweest voor de Waleses,. En met name voor Kate, aangezien zij de eerste is met de titel ‘prinses van Wales’ nadat haar schoonmoeder prinses Diana die titel droeg. Maar dit is zeker niet iets wat de prinses níét aankan volgens Jamie Lowther-Pinkerton, prins Williams voormalige privé-assistent.

“Ze is een matriarch. En nee, niet in de zin van een oude vrouw in een mantelpakje met wat parels om haar nek. Ze leidt de familie en adviseert [William] wanneer hij dat nodig heeft.”

Populariteit

Na de dood van wijlen koningin Elizabeth, schonk koning Charles zijn zoon en schoondochter de titels van prins en prinses van Wales. Sindsdien is Kates populariteit nog meer omhooggeschoten. Zo wordt de prinses onvermijdelijk met Diana vergeleken. Kate heeft, net als haar schoonmoeder, verschillende ambitieuze projecten opgezet op het gebied van kinderen, geestelijke gezondheid en gezinswelzijn.

En wat de legacy van Diana betreft, daar is prinses Kate erg duidelijk over. Volgens paleisbronnen waardeert Kate de geschiedenis van deze rol, maar wil ze ook in de toekomst haar eigen pad bewandelen. Lowther-Pinkerton voegt daar nog aan toe: “Ze zal haar rol met nederigheid omarmen en het verleden erkennen, maar hem wel op haar eigen manier invullen.”

Bron: People | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws