Mike Tindall over hoe hij een royal bruid aan de haak sloeg

De voormalige rugbyspeler kende zijn schoonmoeder al.

Mike Tindall heeft iets voor elkaar gekregen dat voor veel mensen een droom is: hij vond zijn royal bruid. De voormalige rugbyspeler is al meer dan tien jaar getrouwd met Zara, de dochter van Princess Royal Anne en Mark Phillips. Maar hoe krijg je het voor elkaar om iemand uit de royal family te trouwen? Het heeft allemaal te maken met connecties… 

Trouwen in de royal family

Mike Tindall is een van de kandidaten van het programma I’m A  Celebrity… Get me out of Here!, waarbij verschillende beroemdheden moeten overleven in de jungle. Nog niet eerder deed iemand uit de royal family mee aan zo’n programma, en daarom vond collega-kampgenoot Owen Warner het tijd om de voormalige rugbyspeler het hemd van het lijf te vragen.

Warner was namelijk benieuwd hoe hij Zara had ontmoet en of hij al bekend was met de royal family. Zo vroeg hij: “Voelde je een beetje druk? Als ik met een meisje aan het kletsen was en er dan achter zou komen dat ze koninklijk was, zou ik nerveus zijn.” Een heel goede vraag, waar we graag ook zelf het antwoord op willen weten. Gelukkig was Mike openhartig en vertelt hij hoe het allemaal is begonnen.

Eerst als vrienden

“We waren eerst al vrienden en William en Harry waren destijds enorme fans van [het rugbyteam van] Engeland, dus we hadden hen al talloze keren ontmoet”, legt hij uit. “Ik had al meer leden van de familie ontmoet dan je normaal zou hebben ontmoet van de vrouw die je begint te daten.”

Hoewel Zara, net als haar broer Peter, vaak uit de koninklijke spotlight blijft, wist Mike wel meteen wie ze was. Dit had alles te maken met zijn schoonmoeder. Prinses Anne was immers de beschermvrouw van het Schotse rugbyteam. Tja, dan is die wereld ineens heel klein.

Mike Tindall
Mike Tindall met zijn vrouw Zara en prinses Anne tijdens Royal Ascot, in 2022. Bron: Pro Shots

Prins Harry

Maar ook de andere leden zijn geen vreemden voor Mike. Hij wordt vooral vaker gespot met prins Harry. Zo hebben ze samen vele evenementen bijgewoond, zowel officiële afspraken als sport- en privéfeesten. Zara en Harry hebben ook een hechte band en zijn met elkaar opgegroeid. Ook brachten ze veel quality time door met hun onlangs overleden grootmoeder, Queen Elizabeth.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: Brunopress, ProShots

Laatste nieuws