Ook Zwoyals gaan voor matchende glitteroutfits

Zouden ze voor stijl-inspiratie naar Máx en Bea gekeken hebben?

Lees ook

Als staatshoofd moet je natuurlijk een hoop officiële taken vervullen – maar dat betekent niet dat je het nuttige niet met het aangename kunt verenigen. Dit werd dinsdagavond maar weer even bewezen in Zweden. De Zwoyals verschenen namelijk bij een officieel diner voor hun kersverse parlement in een set prachtige glitteroutfits.

Twinning

Begin deze week schreven we nog over onze eigen Máxima die naast schoonmama Beatrix in matchend glitter straalde op de rode loper. Of de Zwoyals hier inspiratie-info uit op hebben gedaan zullen we waarschijnlijk nooit weten, maar feit blijft dat Silvia en Victoria een setje heerlijk twinning outfits hadden uitgekozen. Alleen jammer dat ze Sofia dan weer vergeten waren ook even een appje te sturen over die sparkly dresscode…

Glitter galore

Victoria verscheen bij het diner in de Cherie-japon van Malina, waarmee zij van top tot teen gekleed ging in glitter, een stijlkeuze waar wij uiteraard geen genoeg van kunnen krijgen. Voeg hier een stel stevige juwelen aan toe en een Swarovski-clutch, en je bent bij wijze van spreken klaar voor een koninklijke disco. Of een parlementsdiner dus, zoals Vic hier bewijst.

victoria glitter
Beeld: Brunopress

Op haar beurt ging moederlief Silvia gekleed in een donkerblauwe jurk met kanten motief van Camilla Thulin, stellen de experts van UFO No More, die ook voorzien was van de nodige dosis glitter. De 78-jarige koningin weet bovendien dat een set Manolo’s elke outfit afmaken.

silvia glitter
Beeld: Brunopress

De enige royal lady die niet in glitter kwam opdagen was prinses Sofia. Maar goed: dat smaragdgroene corduroy kleedje van The Vampire’s Wife staat haar prachtig, dus écht teleurgesteld kunnen we ook weer niet zijn. De perfecte match met haar Christian Louboutin clutch en Stinaa.J pumps verdient daarnaast bonuspunten.

sofia
Beeld: Brunopress

Parlementsfeestje

Naast een diner, stond er dinsdag ook een concert op de agenda. Hierbij waren Gustaf, Silvia, Victoria, Daniel, Carl Philip en Sofia aanwezig.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kungahuset 🇸🇪 (@kungahuset)


Op foto’s en video’s die het Zweedse hof via hun officiële Instagram-account deelde, is te zien hoe de grootse Karl XI-galerij in het paleis is omgetoverd tot dinerzaal, waar te midden van pracht en praal het kersverse parlement kon genieten van een maaltijd en geanimeerde gesprekken met de royals. Tja, voor zo’n etentje zouden wij ook direct tekenen!

Bron: UFO No More, Instagram @Kungahuset, Kungligaslotten.se | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook