Glamour met een knipoog

De weekendtips van Beau Monde

Tips op het gebied van mode, culi, interieur, binnenblijven en uitgaan. Kortom, álles wat jouw leven die glamour touch geeft.

Interior of bright modern living room with fireplace and comfortable sofa decorated with Christmas tree and gifts

Cheers to the weekend! Iedere zaterdag delen we onze tips op het gebied van mode, culi, interieur, binnenblijven en uitgaan. Kortom, álles wat jouw leven die glamour touch geeft. Kom jij ook al helemaal in de kerstsferen?

Verborgen parel

In de Rozenstraat in Amsterdam, in een voormalig Jordaans buurthuis, zit een verborgen culinaire parel: Ons Huis. De combi van authentieke elementen, vrolijke bediening en kleurrijke wandkleden van Claes Iversen geeft je het gevoel thuis te komen. Ons Huis is de perfecte uitvalbasis voor een verrukkelijke lunch, verse kop koffie, mooi diner of fancy cocktail aan de glamorous bar. En kun je er geen genoeg van krijgen? Blijf dan overnachten in een van de prachtige kamers van het bijhorende Hotel Mercier. hotelmercier.com

...en een parel van een pop-up!

We blijven nog even in hartje Amsterdam, want daar is dit weekend nog de pop-up store van MARIE MARIE en Bonnie Studios geopend. In de winkel van deze twee eigenzinnige merken vind je kleurrijke sieraden van koraal, parels, goud en edelstenen en ambachtelijk maar o zo hip haakwerk. Hier slaag je geheid voor een stijlvol en uniek kerstcadeau, voor een loved one of voor jezelf. De pop up is nog open tot 11 december, dagelijks van 10 to 18 uur. Berenstraat 24, Amsterdam.

Zoals de koninklijke gasten

Rust, sfeer en luxe: De Kastanjehof in Lage Vuursche, tegenover Beatrix' kasteel Drakensteyn, is deze maand weer geopend als boetiekhotel. Vroeger was dit het exclusieve restaurant en logeeradres voor gasten van de Koninklijke Familie, nu kun ook jij er terecht. De kamers zijn prachtig ingericht (dat bad op pootjes is perfect voor na een lange boswandeling!) en bieden allemaal uitzicht op de groene omgeving. Je kunt in het hotel zelf heerlijk tafelen en wijnen én terecht bij de privé wellness. Boeken doe je via dekastanjehof.nl

Koekjes bakken voor volwassenen

Geniet, maar drink met mate. Bezoek Diageo's wereldwijde bron voor verantwoord drinken, www.DRINKiQ.com, voor informatie, initiatieven en manieren om best practices te delen. NIX onder 18: Geen 18? Geen alcohol.

Pure nostalgie: koekjes bakken tijdens een winters weekend. Al pakken we het nu net wat anders aan dan vroeger door een riante scheut Baileys aan ons beslag toe te voegen. Ook eens bakken met Baileys? Wij delen het recept voor Baileys speculaas wafelkoekjes. Leuk om te maken en overheerlijk om 's avonds op de bank met een serietje aan op te eten.

Bereidingstijd: ongeveer 60 minuten

Wachttijd: ongeveer 60 minuten

Ingrediënten voor 18 stuks:

Voor de koekjes:

  • 100 g speculaas
  • 110 g boter, zacht
  • 200 g tarwebloem (type 405)
  • Bloem voor het werkvlak
  • 1 ei (maat M)
  • 80 g bruine suiker
  • 40 ml Baileys Salted Caramel te koop bij o.a. Drank Gigant
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snuifje zout
  • Zonnebloemolie om in te vetten

Voor de topping:

  • 150 g melkchocolade-coating
  • 5 ml Baileys Salted Caramel
  • 3 eetlepels karamelsaus (te koop bij de supermarkt)
  • 1 theelepel zeezout

Overige benodigdheden:

Keukenweegschaal, mixer, kom, handmixer, huishoudfolie, wafelijzer, borstel, rooster, pan, fornuis, garde

Bereiding:

  • Doe voor de koekjes speculaas in een blender en maal fijn. Kneed in een kom de bloem, bakpoeder, ei, suiker, boter, zout, Baileys en speculaas tot een deeg ontstaat. Wikkel het deeg in folie en laat minstens 1 uur afkoelen in de ijskast.
  • Verwarm het wafelijzer voor. Verdeel het deeg op een bebloemd werkvlak in stukjes van elk ca. 30 g. Vorm de deegstukken met je handen tot een bal. Bestrijk het wafelijzer met een beetje zonnebloemolie en leg de deegballetjes met voldoende ruimte ertussen op het ijzer. Sluit het wafelijzer en bak ze in ongeveer 4 minuten goudbruin. Laat de koekjes afkoelen op het rooster.
  • Hak voor de topping de chocoladecoating fijn en smelt dit in een kom boven een waterbad. Voeg Baileys toe en meng. Doop de helft van de koekjes in de chocolade en laat ze uitharden op een rooster. Giet karamelsaus en sprenkel zeezout over de koekjes en serveer.

Tip: De Baileys moet voor de topping op kamertemperatuur zijn, zodat hij zich met de getempereerde chocolade verbindt.

Beeld: iStock

Lifestyle
  • Interior of bright modern living room with fireplace and comfortable sofa decorated with Christmas tree and gifts.