Proost! Champagne is goed voor je huid, zegt dermatoloog

En een glaasje bubbels zou óók voordelen hebben voor je haar en je geheugen.

Nieuws waar we blij van worden deze feestmaand! Af en toe een glas bubbels drinken zou goed zijn voor je huid, je haar én je geheugen! Cheers dan maar?

Champagne-maand

Dat we deze feestmaand aardig wat champagneflessen openploppen, schijnt niet eens zo’n gek idee te zijn. De smaakvolle en feestelijke bubbels dragen niet alleen bij aan een geslaagd Oud & Nieuw, maar zouden ook goed zijn voor je huid, je haar en zelfs je geheugen. Kijk aan, dat compenseert al die oliebollen weer een beetje. Maar hoe zit ’t precies?

Antibacteriële werking

Volgens dermatoloog Marina Peredo hebben vooral mensen met een vette en onzuivere huid baat bij hebben bij de bubbels. “Champagne geeft je huid een detox door de vele antioxidanten en het wijnsteenzuur zorgt ervoor dat je teint meer gelijkmatig wordt”, legt ze uit aan New Beauty. “Voor mensen met een vettere huid kan de antibacteriële werking van champagne helpen om van puistjes af te komen.”

Maar of je ook van die werking profiteert door af en toe een glas champagne te drinken? Een betere manier zou zijn om een katoenen watje te doordrenken met de goudkleurige bubbels en die over je huid te deppen. Je haar voor het wassen spoelen met champagne kan ook, al is dat misschien ietwat decadent. Doe wel in beide gevallen van tevoren een kleine champagne-test op je huid, zodat je zeker weet dat je er geen allergische reactie van krijgt.

Gelukkig nieuw geheugen!

We snappen het volledig als je liever aan een glas champagne nipt dan dat je het prijzige goedje door het doucheputje ziet verdwijnen. Gelukkig kunnen we daar ook baat bij hebben en proosten we niet alleen op het nieuwe jaar, maar ook op een goed geheugen.

Volgens onderzoek van de Engelse University of Reading heeft het consumeren van champagne (met mate, uiteraard!) namelijk een positief effect op de hersenen en op je geheugen. Onderzoeksleider en professor biochemie Jeremy Spencer concludeert dat het drinken van 1 tot 3 glazen champagne per week geheugenverlies tegen kan werken en zelfs de kans op hersenaandoeningen als dementie kan verkleinen. En dat allemaal dankzij fenolzuur, een bestanddeel dat aanwezig is in de druivensoorten die voor champagne worden gebruikt.

Bron: Kookfans, New Beauty, Frankrijk.nl | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws