Waarom king Charles het niet gaat hebben over Harry en Meghan in kerstspeech

Aha!

De royal family staat op zijn grondvesten te schudden door de nieuwe documentaire van Harry en Meghan. Zo ook King Charles, die desondanks zijn lippen stijf op elkaar houdt. En dat met een kersttoespraak op de planning.

Harry & Meghan

In de zesdelige Netflix-serie Harry & Meghan hebben we verschillende opmerkingen gehoord, die gericht waren op de royal family. Dat prins Harry en Meghan Markle met een paar dingen niet eens waren, werd ook duidelijk.

Ondanks alle media-aandacht heeft Buckingham Palace zich onthouden van commentaar op beweringen van het paar, waaronder Harry’s verklaring dat het ‘angstaanjagend’ was dat zijn broer, prins William, tegen hem ging schreeuwen. Ook zou king Charles hebben gelogen tijdens de onderhandelingen over het besluit van het paar om terug te treden als werkende royals.

Kersttoespraak van Charles

Hoewel we altijd te porren zijn voor een paar steken onder water tijdens de kerstspeech, zal king Charles er nog steeds niets over zeggen. En dat is om de eenvoudige reden dat de feestelijke boodschap kort nadat de eerste reeks afleveringen online kwam, is opgenomen. De tweede helft, waarin beschuldigingen werden geuit, waaronder Harry’s verklaring dat het paleis ‘loog’, was dus nog niet uitgezonden.

Queen Elizabeth
De laatste kersttoespraak van Queen Elizabeth, in 2021. Bron: BrunoPress

Geschiedenis schrijven

Ook ligt er een grote druk op Charles, die met zijn kerstspeech geschiedenis zal schrijven als de eerste mannelijke monarch op tv met Kerstmis. Vóór de eerste televisietoespraak van koningin Elizabeth, in 1957, hield haar voorganger koning George zijn toespraken op de radio. En daarbij is het ook Charles’ eerste kersttoespraak als koning.

Wat hij dan wel gaat zeggen? Waarschijnlijk zal hij een eerbetoon brengen aan zijn moeder, Queen Elizabeth, die in september stierf. De speech zal morgen op de Britse buis te zien zijn.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress 

Laatste nieuws