Koning Charles’ reactie op de explosieve trailer van Harry & Meghan: ‘Hij wordt er moe van’

Is er al paniek in het paleis?

Dat prins Harry en hertogin Meghan het paleis niet gaan sparen in hun nieuwe docuserie, werd wel duidelijk toen ze afgelopen maandag de trailer deelden. Harry sprak van een ‘vuil spelletje’, ‘verzonnen verhalen’ en een ‘hiërarchie’, Meghan van ‘het besef dat ze nooit beschermd zou worden.’ Reken maar dat The Firm hierin niet goed uit de verf zal komen. En, ligt King Charles er al wakker van?

Daar gáán we

Prins Harry en hertogin Meghan sluiten het jaar af met een knaller. Hun docuserie, die later deze week op Netflix zal verschijnen, wordt nu al ‘explosief’ genoemd en zal ‘als een bom inslaan’ bij iedereen in het paleis. De documentaire moet laten zien hoe de tijd als werkende royals echt is geweest voor de Sussexjes en duidelijk maken waarom ze besloten te vertrekken. Tja, dan zullen ze vast geen verhaal gaan ophangen over hoe leuk en aardig ’t allemaal was. Maar erg druk schijnt King Charles zich nog niet te maken om het nieuwste project van zijn jongste zoon.

Moet dat nou?

Volgens een paleisbron van Daily Mail maakt de koninklijke familie zich geen zorgen om de documentaire. Koning Charles en koningin-gemalin Camilla zijn volgens de insider ‘niet bezorgd, maar ze worden er wel moe van.’ Begin 2021 deden Harry en Meghan hun verhaal al eens bij Oprah, en de royals snappen niet waarom ze nu nog eens in de herhaling willen vallen. “Het is erg vermoeiend.”

William & Kate

Volgens de bron waren prins William en prinses Kate ‘verrast, maar ook weer niet heel erg verrast’ dat de teaser van Harry en Meghan’s docu net uitkwam tijdens hun bezoek aan de Verenigde Staten vorige week. Hun meerdaagse bezoek voor de Earthshot Prize werd daardoor overschaduwd door het Sussex-nieuws. “Wanneer een lid van de Royal Family een belangrijk buitenlands bezoek aflegt, dan zou normaal gesproken niemand aan het thuisfront de boodschap van dat bezoek proberen te verstoren”, aldus de insider. De prins en prinses van Wales zullen al not amused geweest zijn over deze serie, en deze timing maakt het niet veel beter.

Op een officiële reactie vanuit het paleis hoeven we in ieder geval niet te rekenen. Waarschijnlijk houden de royals het welbekende devies van de Queen nog even aan: never complain, never explain. Het tegenovergestelde van wat Harry en Meghan met hun Netflix-serie gaan doen, dus.

Bron: Nine, Daily Mail | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws