Zo bereiden prins Albert en prinses Charlene hun tweeling voor op de toekomst

Prins Jacques en prinses Gabriella zijn pas 8 jaar, maar worden nu al opgeleid tot volwaardige royals.

Wij zijn dol op royal plaatjes uit Monaco, vooral als de tweeling prins Jacqes en prinses Gabriella aanwezig zijn. Het zijn al bijna twee royals in de dop, en daar doen prins Albert en prinses Charlene ook alles voor.

Royal twins

Prins Albert en prinses Charlene hebben de nodige taken waar ze druk mee bezig zijn. Toch blijft hun prioriteit de royal twins, die zij langzaam laten wennen aan hun toekomstige rollen.

De tweeling krijgt geen les in hoe je een royal wordt, maar Albert en Charlene proberen hen wel het nodige bij te spijkeren over het land, de tradities en hun rollen. “Het is geen dagelijkse of wekelijkse routine, maar op een ad hoc basis”, vertelt Albert aan People.

“Telkens wanneer er een aanstaande gebeurtenis is, bespreken Charlene en ik het en als we het er allebei over eens zijn dat ze mee moeten, dan is er een kleine uitleg van de betekenis ervan met de kinderen”, gaat de Monegaskische prins verder. “Het is een ‘wat-gaat-er-gebeuren-en-waarom-is-het-belangrijk’-gesprek.”

Een kleine presentatie

Het is niet voor niets dat Jacques en Gabriella altijd goed voorbereid zijn op hun public appearance, want Albert en Charlene geven ze op de dag van een evenement ook een kleine presentatie met wat ze kunnen verwachten. Geen poespas, maar een simpele uitleg over wat het ongeveer inhoudt.

De bijscholing werpt zijn vruchten af, want volgens Charles doen de kinderen het heel goed. “Ze zijn ongelooflijk. Ze moeten zich nog een beetje concentreren op hun schoolwerk, maar welke ouder gaat dat niet zeggen?” Tja, royal of niet, het blijven natuurlijk ook kinderen van 8!

Bron: People | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws