Kate deelt lieve herinnering Queen Elizabeth in kerstboodschap

'Deze kerst zal onze eerste zijn zonder wijlen Hare Majesteit Koningin Elizabeth.'

De Windsors gaan een bijzondere kerst tegemoet. Voor het eerst in jaren weer ‘normaal’, nu de pandemie grotendeels achter ons ligt. Maar tegelijkertijd: zo anders, met het gemis van hun rots-in-de-branding Elizabeth. In een lieve video spreekt Kate Middleton over de eerste kerst zonder de Queen.

Royal carols

Vorig jaar organiseerde Catherine Middleton, toen nog de Duchess of Cambridge, voor het eerst haar gloednieuwe kersttraditie. Met Royal Carols: Together at Christmas zette Kate verschillende Britten in het zonnetje met een speciaal kerstconcert, waarbij zij notabene zélf achter de piano plaatsnam.

Morgen vindt de uitzending van de tweede editie plaats, waarmee de prinses van Wales dus een heel eigen kersttraditie is gestart. Voorafgaand aan de uitzending, deelden de royals via hun Twitter-account een mooie videoboodschap van Catherine.

Eerbetoon

Zo stelt Kate: “Deze kerst zal onze eerste zijn zonder wijlen Hare Majesteit Koningin Elizabeth. Hare Majesteit lag de kerst na aan het hart, als een tijd die mensen samenbracht en ons herinnerde aan het belang van geloof, vriendschap, en familie, en het tonen van empathie en compassie.”

“Dit jaar hebben we honderden inspirerende mensen uitgenodigd voor de dienst – degenen die de kracht van verbondenheid en gemeenschappelijke waarden tonen. Hiermee kunnen wij Hare Majesteits traditie voort te zetten van het erkennen en bedanken van degenen die tot het uiterste zijn gegaan om anderen te steunen”, vertelt de Princess of Wales.

Programma

De uitzending van het concert staat morgenavond op de agenda voor de Britten. Zoals we op de foto’s al hebben gezien, waren de royals in groten getale aanwezig. Van uiteraard gastvrouw Kate en hubby William en de kleine prins George en prinses Charlotte, koning Charles en koningin-gemalin Camilla, tot de Tindalls, Brooksbanks en Mapelli Mozzi’s.

Zelf meegenieten van het spektakel? Dan stem je op kerstavond af op het Britse ITV. Moet die alleen wél net in je zenderpakket zitten – maar gelukkig hebben we de plaatjes nog.

Bron: Royal Central, Hello! Magazine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws