Bouclé is back: couture-trend is niet meer weg te denken

Ook Kate is fan van deze trend!

Bouclé is al jaren niet meer weg te denken van de catwalk, en ook op het straatbeeld zien we hem steeds vaker voorbijkomen. Laatst spotten we zelfs Kate Middleton nog in bouclé in Boston. En tja, als het goed genoeg is voor Kate, dan is het goed genoeg voor ons. We delen wat inspiratie!

Inspiratie

De bouclé-trend heeft een beetje een welvarende Franse vrouw feel, maar door de jaren heen vonden modeliefhebbers en influencers manieren om items van de stof in hun garderobe op te nemen zonder er kakkineus uit te zien.

Door middel van accessoires, zoals leren riemen, maar ook in combinatie met andere stoffen zoals linnen en katoen. Maar ook voor kleur hoef je niet te wijken, want items met bouclé komen in verschillende patronen en kleuren. Zo past het altijd wel in je garderobe!

Benieuwd hoe de trend momenteel wordt gedragen? Wij verzamelden wat inspiratie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jen Azoulay (@jen_wonders)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Zina Charkoplia (@zinafashionvibe)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MARCÉLA LONDON (@marcelalondon_)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Eniswardrobe (Eni) (@eniswardrobe)

Casual

Er zijn zoveel manieren waarop je bouclé-items kunt stylen. Een bouclé-jasje over een crop top – al dan niet ook van bouclé – of boven een losse pantalon. Vind je items van deze stof prachtig, maar houd je het graag casual? Draag dan een jasje boven een jeans. Op deze manier behoudt het item z’n elegantie, maar de spijkerbroek geeft het een stoere vibe.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Charlotte Olivia (@iamcharlotteolivia)

Chanel

De bouclé-trend is er eentje die al heel wat decennia meegaat en die (uiteraard) door niemand minder dan Gabrielle ‘Coco’ Chanel op de kaart werd gezet. De designer vond inspiratie in herenkleding en ontwierp toen een set bestaande uit een jas en rok van de stof. Het werd misschien wel een van de meest iconische kledingstukken van het merk.

En, ga jij een item van bouclé opnemen in je garderobe?

Bron: Marie Claire, Who What Wear | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws