Ton sur ton: royals kiezen voor kleur

Notitieboekjes en pennen gereed!

Met designers die staan te springen om je te kleden en een royal walk-in closet die gevuld is met mooie pareltjes, kan het niet anders dat de koninginnen en prinsessen er altijd fabuleus uitzien. Hun geheim? Ton sur ton! 

Ton sur ton

Ton sur ton (kleur op kleur) is een eeuwenoud ‘geheim’ waar een hoop royals gebruik van maken. Het is een manier van kleden waarbij je kleurenpalet uit één basiskleur bestaat. Die draag je in verschillende tinten of in dezelfde tinten van top tot teen. En dat trucje werkt altijd, weten ook koningin Máxima, koningin Letizia en prinses Kate.

Als iemand niet bang is om kleur te gebruiken, dan is dat wel koningin Máxima. Van opvallend groen tot dieprood: ze kan het allemaal hebben. Onze nieuwe favoriete look is het groene ensemble die ze tijdens een werkbezoek droeg voor Méér muziek in de Klas, begin van deze maand

Maxima en Jeangu Macrooy
Koningin Máxima samen met Jeangu Macrooy. Beeld: Brunopress

Queen Letizia van Spanje is ook niet bang voor een beetje kleur, en weet dit zowel casual chic te dragen als stijlvol. Zo spotten we haar op 19 december in een blauwgroen pak, met bijpassende pumps. Hoewel ze niet helemaal ton sur ton is door het witte shirt, werkt de look hartstikke goed bij haar!

Queen Letizia
Beeld: Brunopress

Van een ingetogen outfit tot opvallend roze, ook dat staat Letizia prachtig. Voor een bezoek aan een kinderziekenhuis in Madrid koos de Spaanse koningin voor zuurstokroze als haar basiskleur. Weliswaar met zwarte pumps, maar de combinatie werkt ontzettend goed.

Queen Letizia
Beeld: Brunopress

Uiteraard hoeft ton sur ton niet altijd een opvallende kleur te zijn. Prinses Kate houdt het wat rustiger en kiest voor een zachte kleur beige. En uiteraard waren alle accessoires in stijl.

Kate Middletin
Beeld: Brunopress

De prinses droeg deze outfit tijdens een royal visit aan Scarborough, en vormen de jurk en jas mooi om haar silhouet heen. Het is comfortabel, chic en een vleugje royal: precies zoals we van Kate gewend zijn.

Beeld: Brunopress

Laatste nieuws