Zo kies je de perfecte zilveren oorbellen

Het perfecte sieraad voor elke gelegenheid.

Veel beroemdheden dragen zilveren oorbellen als onderdeel van hun look. Denk hierbij aan acteurs, muzikanten en mode-iconen. Stijliconen zoals Audrey Hepburn, David Bowie en meer recent, beroemdheden zoals Rihanna en Harry Styles, staan bekend om hun sieraden keuzes, waaronder zilveren oorbellen.

Herkomst

Om te snappen waarom nu zilveren oorbellen zo populair zijn, is het belangrijk om terug te kijken wat de geschiedenis ervan is. Dit gaat terug tot de prehistorie, waar ze symbolen van status en macht waren, tot hun prominente rol in het oude Egypte als teken van rijkdom. In het oude Griekenland en Rome werden ze gewaardeerd om de look-and-feel en ingewikkelde ontwerpen. Deze waren vaak versierd met afbeeldingen van goden en edelstenen.

Standaard

Tijdens de Middeleeuwen was er een afname in populariteit door de christelijke kerk die lichaamsversiering ontmoedigde. Deze trend keerde om in de Renaissance toen sieraden opnieuw in de mode kwamen. De 17e tot 19e eeuw markeerde een periode waarin oorbellen populair werden, gedragen door zowel de adel als welgestelden.

De industriële revolutie maakte zilveren oorbellen toegankelijker voor een breder publiek. De 20e eeuw en de periode daarna zagen een ongekende variatie in zilveren oorbellen. Deze ontwikkeling werd mogelijk gemaakt door vooruitgang in productietechnologieën en een steeds veranderende mode, waardoor zilveren oorbellen een blijvende plaats in de sieradenkistjes over de hele wereld hebben verzekerd.

Keuze tips bij oorbellen van zilver

Het kiezen van oorbellen van zilver kan afhangen van verschillende factoren. De gelegenheid, het tijdstip van de dag en persoonlijke voorkeuren in stijl en betekenis van de stenen kunnen bepalend zijn.

Oorbellen met edelstenen van Amethist zijn perfect voor evenementen in de avond vanwege hun diepe, mysterieuze paarse kleur die elegantie en sereniteit uitstraalt. Ze zijn ideaal voor zowel casual als formele gelegenheden en worden vaak geassocieerd met rust en zuivering, waardoor ze een goede keuze zijn voor momenten waarop je stress wilt verminderen.

Lapis Lazuli oorbellen staan bekend om hun prachtige diepblauwe kleur en zijn geweldig voor een dag waarop je wijsheid en waarheid wilt uitstralen. Ze passen goed bij zakelijke bijeenkomsten of evenementen dankzij hun connectie met kennis en begrip.

Maansteen oorbellen hebben een subtiele, dromerige uitstraling die perfect is voor dagelijkse activiteiten. Ze brengen een gevoel van rust en evenwicht, waardoor ze ideaal zijn voor dagen waarop je je verbonden wilt voelen met je intuïtie en vrouwelijke energie.

Labradoriet oorbellen met hun unieke speelse kleurenspel, ook wel labradorescentie genoemd, zijn perfect voor creatieve evenementen of momenten waarop je jouw individualiteit en originaliteit wilt benadrukken. Ze zijn ook bekend om bescherming te bieden, wat ze geschikt maakt voor reizen.

Rozenkwarts oorbellen stralen zachtheid en liefde uit met hun zachte roze tint. Ze zijn ideaal voor romantische gelegenheden of momenten waarop je zelf liefde en harmonie in relaties wilt bevorderen. Deze oorbellen passen goed bij een lente- of zomer outfit voor een frisse, liefdevolle uitstraling.

Ongeacht je keuze, de beslissing om een bepaald type oorbel te dragen, kan ook heel persoonlijk zijn. Misschien spreken de unieke eigenschappen of helende voordelen van bepaalde edelstenen je meer aan dan de andere. Het belangrijkste is dat je kiest wat het beste bij je persoonlijkheid, stijl en de behoeften van dat moment past.

Kooptips voor oorbellen

Online zijn er tal van webshops waar je zilveren oorbellen kunt bestellen, zoals Leelavadee Jewelry. Om de perfecte match te vinden kan het handig zijn om alvast te gaan filteren tijdens je zoektocht. Zo kun je vast bepalen in welke prijscatogerie je sieraad moet vallen, of het moet voldoen aan bepaald soort design en of je graag edelstenen zou willen dragen. Meestal zijn dit soort aspecten ook bepalend voor de prijs. Handgemaakte sieraden met edelstenen zullen uiteraard meer kosten dan simpelere designs.

Bron: Leelavadee Jewelry | Beeld: Leelavadee Jewelry

Laatste nieuws