Kate pakt door: de beste powerpakken van de prinses

Kate weet van (aan)pakken!

Deze week verscheen prinses Kate Middleton in een bijzonder opvallend pak van designer Alexander McQueen. En dat zette ons aan het denken: wat waren nu eigenlijk onze favoriete looks van de prinses van Wales in pak? We doken eens goed in de outfits!

Stijlvast

Als la Middleton één ding is, dan is het wel stijlvast. Een nauwsluitende jurk met col, een goede mantel erover en een stel Gianvito Rossi-pumps. Wij kunnen ons zo meerdere evenementen bedenken waar de royal in exact deze outfit kwam opdraven.

Maar op de dagen dat Kate niét voor zo’n elegante en tijdloze look gaat, verschijnt ze met enige regelmaat in pak. Weliswaar geregeld mét de bekende coltrui eronder, maar dat terzijde. Het staat haar immers enig.

Lady in red

Om bij haar meest recente powerpakkie te beginnen: we kunnen natuurlijk niet om de brandweerrode Alexander McQueen-outfit heen die Kate onlangs aantrok naar een evenement rond haar Shaping Up-campagne. Felrood, asymmetrisch, met een wijd uitlopende pantalon en matchende accessoires: dit is royal fashion op z’n best.

kate middleton
Beeld: Brunopress

Dat Kate niet vies is van een rood pak bewees ze eerder ook al. Eerder deze maand verscheen ze namelijk al in een wijnrood pak van Roland Mouret op Windsor Castle – een pak dat ze vorig jaar ook meenam in de koninklijke kledingkoffer richting Boston.

Beeld: Brunopress

Beide keren combineerde de prinses haar bordeauxrode zakenpak met een set ton sur ton pumps en een lichte top. Een goed gestijlde coupe erbij en Kate is klaar voor business. Of toch in elk geval voor het schudden van eindeloze handjes.

Smetteloos wit

Beeld: Brunopress

Kate bekent overigens niet altijd kleur. Zo heeft zij haar hagelwitte pak van Alexander McQueen ook al meerdere malen uit de kast getrokken. De ene keer voor een volledig witte outfit, maar op Jamaica ging de prinses voor een oranje accentje aan haar look. En dat vinden wij natuurlijk alleen maar leuk.

Purples and pinks

Daarnaast heeft de prinses nog een set prachtige paarse pakken waarin zij rond kan paraderen, zoals deze donkerpaarse Alexander (hoe kon het ook anders) McQueen:

Beeld: Brunopress

Of dit niet te missen paarse pakje van Emilia Wickstead. Zou Kate straks als zij op leeftijd raakt net zoveel kleurrijke (mantel-)pakjes aantrekken als wijlen de Queen?

Beeld: Brunopress

Maar goed. We kunnen natúúrlijk niet om onze favoriete kleur heen. Gelukkig Kate ook niet, want zij heeft meerdere pakken in stylish roze in de kast hangen.

Beeld: Brunopress

In de zomer van 2022 liet Kate zich zien in een zachtroze pak van Alexander McQueen voor een evenement op het gebied van de allerjongste generaties.

En mocht je nu door al deze powerpakken van de prinses geïnspireerd zijn: goed nieuws! Naast haar collectie designerkledij, gaat Kate soms ook ‘gewoon’ voor een high street-label. Dit pak komt namelijk van de Londonse keten Marks & Spencer. Een pak als dit kost je omgerekend nog altijd een paar honderd euro, maar het is in elk geval een stuk betaalbaarder dan de tienduizenden euro’s aan McQueen in Kates kledingkast. Wij dromen nog even verder…

Bron: Tatler, Beau Monde Archief, UFO No More | Beeld: Brunopress

 

Laatste nieuws